22. června 2015 • 13:52

Voráčka si chtějí pojistit. Měl by tvořit jádro, říká manažer

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Životní sezona Jakuba Voráčka přišla z ekonomického hlediska pro hráče ve značně vhodnou dobu. Český útočník má sice ještě rok platnou smlouvu, přesto už se v klubu jako priorita řeší její prodloužení. Ryšavý útočník zkrátka udělal velmi dobrý dojem. "Chceme aby patřil mezi základní stavební kameny naší sestavy," řekl generální manažer Ron Hextall.



Velký týmový parťák Claude Giroux už to má spočítané, jeho osmiletá smlouva v hodnotě 66,2 milionu dolarů vstoupila v platnost před touto sezonou. A Voráček by se k ní mohl hodně přiblížit. Minimálně délkou, protože Hextall už dopředu oznámil, že v každém případě pro kapitána české reprezentace chce víceletý kontrakt.

Voráček má za sebou průlomový rok, během kterého se držel na špici bodování a co bylo také velmi důležité, nedal se na ledě přehlédnout. Pokud ale ve Philadelphii přece jen maličko váhali během přemýšlení o nové smlouvě, další kladné body si získal Voráček právě během nedávno skončeného mistrovství světa.

Ustál obrovský tlak domácího šampionátu, tým zvládl vést jako kapitán a navíc stihl i vévodit klubovému bodování. U Flyers určitě viděli, že je připraven na roli tahouna. "Chceme, aby Jake byl součástí budoucnosti našeho mužstva a tvořil pevné jádro klubu," řekl Hextall pro CSN Philly.

Vedení mužstva může zatím být ještě v klidu, volným hráčem by se Voráček měl nejdříve stát 1. července 2016, přesto spekulace o nové smlouvě vyplouvají na povrch už teď. "V tuhle chvíli máme trochu jiné věci na práci, ale až přijde vhodná doba, zamakáme na tom a snad se dohodneme."

Jedno je jisté, jestli i další sezonu načne Voráček v tempu té předchozí, budou se muset u Flyers pořádně plácnout přes kapsu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud