24. června 2015 • 12:10

NHL se chystá na udílení trofejí, bude se radovat i Hudler?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Hlavní hvězdou by se měl stát Price, ocenění může získat i Hudler.Hlavní hvězdou by se měl stát Price, ocenění může získat i Hudler.FOTO: Koláž: iSport.cz

    V noci na čtvrtek se Las Vegas promění v hokejové město. Místo plné milovníku hazardu totiž opět přivítá předávání cen NHL a ani tentokrát nebude chybět zástupce českých barev. Jiří Hudler z Calgary se bude ucházet o cenu pro nejslušnějšího hráče soutěže. Hlavní tváří večera by se ale měl stát brankář Carey Price z Montrealu, který aspiruje na tři trofeje.

  • Hart Trophy (nejužitečnější hráč)

    Takhle parádní zákrok vytáhl proti San Jose brankář Carey Price.Foto ČTK/AP

    Finalisté: Alexandr Ovečkin, Carey Price, John Tavares
    Loňský vítěz: Sidney Crosby (Pittsburgh)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Carey Price (Montreal)

    Ruského kanonýra dostal do nominace jeho střelecký apetit. Díky 53 gólům si už po skončení základní části mohl dělat doma ve vitríně prostor pro Maurice Richard Trophy, kterou si odnesl jako nejlepší střelec. Carey Price se stal prvním brankářem od ročníku 1990/91, který má z celé ligy nejvyšší počet výher (44), nejlepší procentuální úspěšnost (93,3%) i nejnižší počet obdržených branek (1,96). Tavares zažil nejlepší sezonu kariéry, skončil druhý v bodování NHL (86). Klub jako kapitán vedl k nejlepší základní části od roku 1984.

  • Norris Trophy (nejlepší obránce)

    Střet Tomáše Hertla s obráncem Doughtym viděl fotograf doslova z první ruky.Foto Reuters / Kyle Terada-USA TODAY Sports

    Finalisté: Drew Doughty, Erik Karlsson, P.K. Subban
    Loňský vítěz: Duncan Keith (Chicago)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Drew Doughty (Los Angeles)

    Dál se pokračuje v nastoleném trendu a i letos získá cenu ofenzivní zadák. Doughty zažil bodově druhou nejlepší sezonu kariéry a i díky němu se Kings znovu umístili mezi deseti týmy s nejnižším počtem obdržených branek. Karlsson byl nejproduktivnějším bekem ligy (66) a dělil se o první místo v počtu bodů získaných obráncem v přesilové hře (30). Subban si vytvořil maxima v gólech, asistencích i bodech a rád by navázal na vítězství z roku 2013.

  • Vezina Trophy (nejlepší brankář)

    Devan DubnykFoto Reuters / Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports

    Finalisté: Devan Dubnyk, Carey Price, Pekka Rinne
    Loňský vítěz: Tuukka Rask (Boston)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Carey Price (Montreal)

    Kometa Dubnyk je černým koněm. Brankář, který se v předchozích letech NHL pouze protloukal, dotáhl Wild do play off a vytvořil například nový klubový rekord v počtu odchytaných zápasů v řadě (38). Price si nominaci zasloužil stejnými výkony, díky kterým je žhavým adeptem na Hart Trophy. Rinne se vrátil po sezoně plné zranění a znovu po dvou slabých letech dovedl Predators do vyřazovací části. V počtu výher se dělil o druhé místo v soutěži.

  • Calder Trophy (nejlepší nováček)

    Aaron EkbladFoto Reuters

    Finalisté: Aaron Ekblad, Johhny Gaudreau, Mark Stone
    Loňský vítěz: Nathan MacKinnon (Colorado)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Aaron Ekblad (Florida)

    Ekblad je zámořským favoritem a hovoří za něj nejen čísla. Žádný osmnáctiletý bek neposbíral tolik bodů od dob Bobbyho Orra (39), v klubu byl nejlepší ve statistice +/- (+12) a obrana na něm stála. Maličký Gaudreau zářil v útoku Jiřího Hudlera a s 64 body se dělí o první místo mezi nejproduktivnějšími zelenáči společně se Stonem. Ten zářil v poslední části sezony, ve 31 zápasech nasbíral 35 bodů a výrazně pomohl klubu do play off.

  • Selke Trophy (nejlépe bránící útočník)

    Patrice Bergeron si kdysi s Bostonem zahrál i v Česku.Foto Michal Beránek (Sport)

    Finalisté: Patrice Bergeron, Anže Kopitar, Jonathan Toews
    Loňský vítěz: Patrice Bergeron (Boston)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Patrice Bergeron (Boston)

    Bergeron byl králem vhazování, k nejvíce nastoupil, nejvíce jich vyhrál a měl tak i nejlepší úspěšnost. Nominaci získal už počtvrté za sebou, trofej uzmul v letech 2012 a 2014. Kopitar byl klubovým lídrem na vhazování a strávil na ledě také nejvíce času ze všech útočníků. Toews výrazně pomohl tomu, že Chicago se dělilo s Montrealem o vedení v nejnižším počtu obdržených branek v lize (189). V nominaci je počtvrté za posledních pět let.

  • Lady Byng Trophy (nejslušnější hráč)

    Pavel Dacjuk se doma dočkal nepěkného překvapení. Jeho byt někdo vyloupil!Foto Barbora Reichová (Sport)

    Finalisté: Pavel Dacjuk, Jiří Hudler, Anže Kopitar
    Loňský vítěz: Ryan O´Reilly (Colorado)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Pavel Dacjuk (Detroit)

    Výhra by nebyla ničím novým pro Pavla Dacjuka, v hlasování triumfoval v kariéře už čtyřikrát. Letos posbíral 63 bodů a připsal si jen 8 trestných minut. Hudler jako kdyby některé kvality od bvýalého spoluhráče z Red Wings okoukal. Osmý muž kanadského bodování letos nasbíral 14 minut, nejméně z TOP 20 kanadského bodování. Deset minut si odseděl Anže Kopitar, muž, který poosmé v řadě vyhrál bodování Kings.

  • Masterton Trophy (oddanost hokeji)

    Kris LetangFoto Reuters / Kevin Hoffman-USA TODAY Sports

    Finalisté: Devan Dubnyk, Andrew Hammond, Kris Letang
    Loňský vítěz: Dominic Moore (NY Rangers)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Kris Letang (Pittsburgh)

    Za poslední dva roky vystřídal pět klubů, to je vizitka Dubnyka. Od trejdu do Minnesoty v polovině ledna ale zářil takovým způsobem, že si vysloužil nominaci na nejlepšího gólmana. Sedmadvacetiletý nikdy nedraftovaný Hammond naskočil poprvé do NHL 18. února, ale ročník zakončil s bilancí 20-1-2 a trhal i rekordy soutěže. V lednu 2014 utrpěl osmadvacetiletý Letang mrtvici a zraněný byl i letos. Odehrál jen 69 zápasů, přesto na něm obrana Pens stála a zadák zažil také bodově nejlepší sezonu kariéry.

  • Ted Lindsay Award (nejlepší hokejista volený samotnými hráči)

    Posílí ruský tým hvězdný útočník Ovečkin?Foto Reuters

    Finalisté: Jamie Benn, Alexandr Ovečkin, Carey Price
    Loňský vítěz: Sidney Crosby (Pittsburgh)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Carey Price (Montreal)

    Benn se díky čtyřbodovému večeru v posledním utkání sezony stal o jeden bod vítězem Art Ross Trophy (87), což se předtím žádnému hráči Dallasu nepovedlo. Dělí se také o první místo v lize v počtu posbíraných bodů při stejném počtu hráčů na ledě (59). Ovečkin se popáté v kariéře stal nejlepším střelcem NHL a už deset let v řadě je nejproduktivnějším hráčem Washingtonu. Byl nejlepší v soutěži v gólech v přesilové hře i vítězných trefách. Price vévodil nejlepší obraně v lize a pomohl Canadiens k historicky druhé nejlepší základní části. Také vytvořil nový klubový rekord v počtu vítězství (44).

  • Mark Messier Leadership Award (nejlepší vůdce)

    Jonathan Toews potřetí v kariéře zvedl nad hlavu Stanley Cup.Foto Reuters / Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports

    Finalisté: Ryan Getzlaf, Andrew Ladd, Jonathan Toews
    Loňský vítěz: Dustin Brown (Los Angeles)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Jonathan Toews (Chicago)

    Getzlaf podruhé v řadě dovedl Anaheim v základní části na čelo Západní konferenci. Vedl bodování klubu (70), hodně se angažuje také v klubových aktivitách mimo led. Ladd dovedl i díky svým nejlepším číslům kariéry Winnipeg k nejlepší sezoně krátké historie. Také on je činný v aktivitách mimo ledovou plochu. Toews je vzorem lídra už od svých dvaceti let, kdy se u Blackhawks stal kapitánem. Letos dovedl tým už ke třetímu Stanley Cupu.

  • Jack Adams Award (nejlepší trenér)

    Peter Laviolette stihl v novém ročníku odkoučovat pouze tři zápasyFoto Barbora Reichová (Sport)

    Finalisté: Bob Hartley, Peter Laviolette, Alain Vigneault
    Loňský vítěz: Patrick Roy (Colorado)
    Letošní vítěz podle iSport.cz: Peter Laviolette (Nashville)

    Hartley získal svou první nominaci v kariéře především díky tomu, že jeho mužstvo se od předchozí sezony vylepšilo o dvacet bodů. Predators se pod novým koučem výrazně zlepšili a patřili k nejnebezpečnějším týmům základní části. Rangers si pod vedením Vigneaulta vyelpšili rekord v počtu výher a bodů a urvali President´s Trophy pro nejlepší tým základní části.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud