29. června 2015 • 19:55

Šance pro Zachu! Devils propouští útočníky, dělají místo pro mladé

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hlediska okamžité budoucnosti to skoro nemohlo pro Pavla Zachu dopadnout lépe. Tým New Jersey Devils je v přestavbě, šikovní mladí hráči, kteří předvedou své kvality a připravenost, jsou vítáni. Tým, který v létě získal nové vedení i trenéra, už dokonce rovnou dal vědět, že propustí některé z útočných veteránů, čímž vznikne prostor v útočných řadách. Šance pro Zachu.



V roce 2012 chyběly hokejistům New Jersey Devils jen dvě vítězství a klub by slavil výhru ve Stanley Cupu. Jenže nestalo se, tehdy se radovali Kings a v klubu se toho mezitím stalo skutečně mnoho. Skončil legendární brankář Martin Brodeur, odešli klíčoví útočníci Ilja Kovalčuk či Zach Parise, přišel a odešel Jaromír Jágr... A k play off to ani jednou nevedlo a tým se staví znovu.

Už před koncem základní části bylo jasné, že se do klubu nevrátí Martin Havlát ani Michael Ryder, teď vedení sdělilo, že nemá v plánu prodlužovat kontrakty ani Scottu Gomezovi a Stevu Bernierovi. Plány jsou jasné, bude se značně omlazovat.

"Není to o tom, že bychom se chtěli zbavit Scotta Gomeze, vždy pro nás odváděl skvělou práci," řekl na adresu chlapíka, jenž s klubem slavil dva Stanley Cupy, generální manažer Shero. "Ale rádi bychom zkusili více využít Jacoba Josefsona a také Zachu. Rozhodně mu chceme dát šanci v kempu a zjistit, jak na tom je," řekl pro northjersey.com.

Další kroky osmnáctiletého chlapce tedy budou hodně na něm samotném. Shero má jasný plán, který není zase tak těžké odhadnout. "Buď se mu podaří prosadit do prvního týmu, nebo bude putovat na další sezonu do juniorské soutěže, tedy zpět do Sarnie," sdělil.

Na svůj nejnovější hokejový majetek ale v žádném případě nehodlají tlačit, pokud to nepůjde, s klidem Zachu vedení odešle zpět mezi mladíky. Hráčův vývoj je pro Shera a spol. klíčový. "Nemáme zatím nijak dopředu danou přesnou představu o této části soupisky, stát se může cokoliv. Pro nás je důležité to, abychom dokázali do budoucna maximálně využít Pavlův potenciál," vysvětlil Shero.

Zachova cesta za NHL začne 13. července, to startuje nováčkovský kemp Devils.

Pavel Zacha pozuje po svém zvolení.
Pavel Zacha pozuje po svém zvolení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud