2. července 2015 • 21:55

Konec úžasného prcka. St. Louis dal po 16 letech NHL sbohem

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

52 bodů, které maličký útočník Martin St. Louis v letošním ročníku NHL posbíral, jsou jeho poslední v kariéře. Žádné další nepřidá. “Byla to úžasná jízda, ale je definitivní konec,” prohlásil zastřeným hlasem St. Louis, který v NHL odehrál dlouhých šestnáct sezon a má zlato ze Soči.



Úsměvy, které na startu St. Louisovy kariéry budila jeho malá postava, střídal, jak léta ubíhala, obdiv. V Tampě i později v Rangers byl 172 cm vysoký útočník nesmírně produktivní. Celkem posbíral v NHL 1033 bodů, na které mu stačilo 1134 zápasů.

“Hokej jsem miloval, musím poděkovat organizacím Lightning a Rangers, které mi umožnily tento krásný sport hrát,” pronesl na své rozlučce St. Louis, kterému letos u týmu z Manhattanu skončila smlouva. Kromě Rangers a Tampy hrál krátce i v Calgary,

“Jsem strašně vděčný za těch šestnáct let, byla to opravdu úžasná jízda. Mé díky samozřejmě letí také za mou rodinou, bez jejich podpory a lásky bych nikdy tak dlouho nevydržel,” dodal dojatý St. Louis, který má s manželkou Heather tři syny, Ryana, Lucase a Masona. Že by základ hokejové pětky?

VIDEO: Připomeňte si některé výjimečné kousky Martina St. Louise


“Zasvětil jsem celý život poslání být nejlepším hokejistou, to už je ale pryč. Teď se chci věnovat svým třem chlapcům a manželce. Moc se na tuto novou kapitolu svého života těším,” uzavřel 40 letý útočník.

St. Louis za svou bohatou kariéru jednou vyhrál Stanley Cup, s Tampou v roce 2004. V posledních dvou sezonách se rodák z kanadského Lavalu ke stříbrnému grálu blížil, vloni prohrál s Rangers až ve finále, letos o kolo dřív.

Ve snové sezoně 2003/2004 vyhrál i Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče a Ted Lindsay Trophy, kterou uděluje nejužitečnějšímu borci hráčská asociace. Ve zkrácené sezoně 2012/2013 křídelník ovládl Art Ross Trophy znovu, ve 37 letech jako nejstarší hráč v historii NHL. Za 48 zápasů posbíral úžasných 60 bodů.

Poklona! Za tento výkon, i celou kariéru.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud