20. července 2015 • 20:32

Simona chválí vedení Penguins: Jeho výkony vás musely oslovit

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před uplynulým ročníkem dospěl k důležitému rozhodnutí. Dominiku Simonovi se v kádru Sparty dostávalo na jeho vkus moc málo prostoru, takže se rozhodl pro odchod do Plzně. Vydařená sezona mu pak vynesla dokonce nominaci na mistrovství světa, kde před zraky českého národa zazářil. No a teď patří Pittsburghu Penguins a už si prošel místa, kde před lety zářil jeho idol Jaromír Jágr.



Hokejový šampionát v Praze byl i díky velmi dobré účasti zámořských hráčů skutečně hodně sledován a bystrý fanoušek mohl potkat v hledišti i špičkové funkcionáře. V české metropoli nechyběli GM z Toronta Brendan Shanahan, nový kouč Maple Leafs (tehdy ještě bez angažmá) Mike Babcock a mnoho dalších.

Přítomen byl i bývalý dlouholetý hráč NHL a v tuto chvíli asistent generálního manažera v Pittsburghu Tom Fitzgerald. Ten pak na letošním draftu do zvolení Simona určitě promluvil. "Sledoval jsem ho, jeho výkony v jeho věku vás prostě musely oslovit," řekl pro triblive.com.

A tak si Simon může plnit další sen. Nejdříve si na šampionátu zahrál s Jaromírem Jágrem, teď patří stejnému týmu, ve kterém hokejový mág zažil nejlepší roky kariéry. On sám navíc Penguins odmalička fandil. "A teď tu můžu být, projít si město, je to paráda," rozlplýval se

Dvacetiletý Simon v kempu mezi ostatními mladíky zaujal. Dával góly, byl rychlý, v mnoha ohledech zkušenější než ostatní. I proto mu v klubu velmi rychle předložili k podpisu tříletou nováčkovskou smlouvu a pak už jen musel odpovídat na téma Jágr. To samozřejmě všechny zajímalo nejvíc.

"To víte, že jsme si občas promluvili, ale nebyl čas na žádnou hokejovou výuku, turnaj je krátký, každý jsme se soustředili jen sám na sebe," vzpomínal Simon, který se na šampionátu zařadil v týmovém bodování hned za zkušené Voráčka, Jágra, Kováře a Němce.

Zelenáč v sestavě během květnového turnaje předčil veškerá očekávání, navázal na velmi dobré výkony v Plzni (18 gólů během 52 zápasů) a během mezinárodních duelů udivoval především drzostí a herní pohodou.

Co je ale pro zámoří typické, tedy urostlá postava, tím zrovna 180 centimetrů vysoký hráč úplně nedisponuje. Rychlost, v té je jeho síla. "Bez ní to tady nejde a já jsem navíc celkem drobný, tak se jí snažím využívat," dodal.

Se Simonem zatím zámořští odborníci počítají jako s hráčem pro farmářský tým Wilkes-Barre. "V příštím roce ještě nebude spoluhráčem Crosbyho a Malkina," napsal například novinář Jason Mackey. Jenže kdo před rokem čekal, že David Pastrňák bude tak rychle válet v dresu Bostonu...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud