1. září 2015 • 09:38

Neuvirth představil novou masku, soupeře bude děsit Rocky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým působištěm pro příští sezonu bude pro Michala Neuvirtha tým Philadelphie, takže nebylo třeba dvakrát přemýšlet, jak vybarvit brankářovu masku. Svůj prostor na důležité části gólmanské výstroje dostal Rocky Balboa, legendární filmový charakter, kterého kdysi ztvárnil herec Sylvester Stallone.



Český brankář odehrál uplynulou sezonu v barvách Buffala a NY Islanders, bylo mu ale jasné, že v létě si bude hledat novou práci. Nijak výrazně ale nečekal. "Flyers byli jedním z prvních týmů, jenž se mi ozvali. Pak přišli i další zájemci, ale tohle byla nejlepší nabídka a líbila se mi," popisoval Neuvirth své rozhodování.

Šikovný gólman sice původně hledal tým, kde by mohl zaujmout pozici brankářské jedničky, po mnoha gólmanských změnách v době draftu ale musel své původní plány přehodnotit.

Takhle vypadá nová maska Michala Neuvirtha. Takhle vypadá nová maska Michala Neuvirtha.Foto Instagram.com/philadelphiaflyers

"Najednou jsem spíš hledal mužstvo, do kterého bych lépe zapadl. A u Philadelphie jsem cítil, že by to mohlo být ono," sdělil gólman pro CSN Philadelphia.

V klubu je jednička celkem jistě daná, brankoviště hájí nováček roku 2009 Steve Mason. Chlapík, který je na tom věkově úplně stejně jako Neuvirth, takže se oba znají z dřívejšího soupeření na reprezentační úrovni a také z kanadské juniorské OHL.

"Osobně jsme se asi nikdy nepotkali, ale vím, že jde o skvělého brankáře a těším se, až budeme spolupracovat," vzkázal Masonovi jeho nový parťák.

A kdo ví, jak vlastně postavení v brankovišti bude vypadat. Mason má za sebou sice dvě slušné sezony, občas jsou jeho výkony ale trochu jako na kolotoči. Neuvirth je tady proto, aby dokázal tyto faktory eliminovat. "Je to vyzkoušený gólman a my víme, že kdyby se něco stalo s Masonem, on tu tíhu okamžiku zvládne a může tým vést," řekl generální manažer Ron Hextall.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud