13. listopadu 2015 • 12:10

Voráček bez gólu? Je sám sobě největším nepřítelem, tvrdí GM

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zápas, další nula na kontě. Pro brankáře by to byla krásná statistika, bohužel takhle vypadá v NHL kolonka vstřelených gólů u Jakuba Voráčka po utkání proti Washingtonu (2:5). V této sezoně se tak stalo už pošestnácté, trápícímu se útočníkovi zatím není pomoci a Philadelphia na to doplácí. V listopadu prohrála už pátý z šesti utkání.



Snaha je, ale stále je to číselná bída. Jeden ze dvou gólů Flyers vstřelil ve čtvrtek Claude Giroux, Voráčkův kamarád a parťák z útoku. Český hokejista mu na většinu branek nahrává, ale tentokrát ani "áčko" neklaplo. Zkrátka mizérie...

"Každý si v průběhu sezony projde nějakým slabším obdobím. Nesmí ale trvat takhle dlouho," řekl před včerejším zápasem generální manažer Ron Hextall. Tomu už asi také dochází trpělivost, horší než jeho mužstvo už jsou pouze Toronto, Edmonton, Calgary a Columbus.

Až na bodové neúspěchy si ale Hextall nemůže stěžovat. Voráček se snaží, jeho tréninkový přístup je vynikající a na ledě vždycky nechá všechno. Možná i to by ale v současné chvíli mohlo být problémem.

"Hodně se tím teď trápí a hodně se snaží přes tuhle nepříjemnou situaci dostat. A to taky úplně nepomáhá. Voráček je teď sám sobě tím největším nepřítelem," řekl Hextall pro NJ.com.

A to musí celá Philadelphie! Jen pět výher z šestnácti zápasů je zkrátka málo a ukazovat nejde pouze na Voráčka. Například útočník Wayne Simmonds má pouhé dva góly a je třetím nejhorším v lize ve statistice +/-. Jeden gól mají Couturier s Rafflem, vůbec žádný Umberger či štědře placený ofenzivný bek Del Zotto. Vítězství nepřichází, nálada v kabině tady asi není nejlepší.

Úlevy ale v žádném případě nemohou hráči od vedení mužstva čekat. "Smůla, prostě musíte na led a makat, dokud se z vás nebude kouřit," byla zpráva, kterou skrze média vyslal Hextall.

Ze soboty na neděli hrají Flyers v Carolině a raději by měli zápas zakončit výhrou...

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
2:5
ONLINE
13. listopadu
01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 03:34. Laughton, 21:07. Giroux

Hosté: 10:35. Oshie, 29:54. Chimera, 30:39. Williams, 37:27. Chimera, 53:51. Backström

Sestavy

Domácí: Mason (Neuvirth) – Streit (A), Medvěděv, Gudas, Del Zotto, Schenn L, Schultz – Voráček, Giroux (C), Raffl – Simmonds (A), Couturier, Read – Lecavalier, Schenn B., Gagner – White, Laughton, VandeVelde

Hosté: Holtby (Grubauer) – Carlson, Schmidt, Niskanen, Alzner, Chorney, Orlov – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Burakovsky, Backström, Johansson – Williams, Beagle, Chimera – WIlson, Latta, Laich

Rozhodčí

Kowal, Romasko – Berg, Driscoll

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Washington

To byla makačka! Podívejte se, jak Voráček a spol. dřeli při testech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud