27. prosince 2015 • 10:00

Exploze dvojky draftu: Eichel se vysmál Bostonu čtyřmi body

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při zranění Connora McDavida dopadají kužely světla na něj. Jacka Eichela, dvojku draftu 2015. Vyvoleného, který má vyvést organizaci Buffala z lesa bídných výsledků. V nočním zápase NHL s Bostonem se Eichel připomněl čtyřmi body.



Málokdy je volba první hvězdy zápasu tak snadná. 2+2, čtyři signatury pod šesti góly do sítě silného Bostonu. Jack Eichel po výhře 6:3 pokynul fanouškům, kteří v TD Garden ještě zůstali, a zmizel do útrob stadionu. Spokojený, takové bodové žně za 35 zápasů v NHL ještě nezažil.

"Prohrávali jsme o dvě branky v poslední třetině s týmem, který je opravdu výborný a umí si takové vedení pohlídat. O to je cennější, co jsme dnes dokázali," těšilo Eichela, který ještě minulou sezonu nastupoval za Bostonskou univerzitu.

"Samozřejmě jsem si to uvědomoval. Na rozbruslení jsem byl pořádně nervózní, jen jsem tam tak poskakoval. Pak to ale ze mně spadlo," popisoval dojmy 19letý Američan. "Teď je mi skvěle. Těší mě, že jsme dosáhli na výhru nad tak silným týmem a vidělo to tolik mých přátel a známých," dodal autor dvaceti bodů v letošní sezoně.

VIDEO: Podívejte se na senzační zápas Jacka Eichela

Krejčího desátý gól nestačil

Eichel svým SUPER výkonem upozadil i Davida Krejčího, který zapsal svůj desátý gól v sezoně. Český útočník dal branku naposledy před měsícem a i proti Sabres se puku do branky z jeho hokejky nechtělo. Krejčí musel svou střelu nadvakrát dorážet a uspěl až bekhendovým pokusem, když letící kotouč trefil ve výšce břevna do branky. Bruins ve 47. minutě vedli 3:1.

V té chvíli asi nikdo nečekal, že by Boston nebodoval. Jenže hosté v rozmezí 51. až 55. minuty třemi góly obrátili skóre a další dva zásahy přidali při power play domácích.

Dva góly vstřelil sám Eichel a ukázal, že cílit pozornost jen na jedničku draftu by byla chyba. McDavid už po operaci zlomené klíční kosti trénuje a brzy by měl naskočit do sestavy Edmontonu. Boj o Calder Trophy pro nejlepšího nováčka roku může začít.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud