Martin Tomaides
8. ledna 2016 • 09:05

Špatný výkon, přesto výhra. Zachránil nás gólman, culil se Jágr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Pouhých šestnáct střel na bránu a jeden z nejslabších výkonů poslední doby. Ale to nevadí, takhle totiž zahráli hokejisté Floridy Panthers, a ti poslední týdny dokáží vyhrávat i když se zápas zrovna nepovede. Na ledě Ottawy stačil kompaktní výkon všech fomací a výborná práce brankáře Roberta Luonga. "Byl excelentní, dneska mu musíme poděkovat," smekl po výhře 3:2 útočník Jaromír Jágr.



Vítězná série Floridy se točí především kolem první formace a zlepšených výkonů floridských mladíků. Trochu v pozadí zůstává Roberto Luongo, klíčový muž defenzivního valu Panthers. Nejstarší ligová brankářská jednička má formu jako řemen! Stačí nechat mluvit čísla. V tuto chvíli drží kanadský gólman sérii devíti výher v řadě, která je pro něj osobně nejdelší v kariéře. Mimo jiné je také novým rekordem klubu a v této sezoně nejdelším brankářským tažením v NHL.

"Lu byl dneska excelentní, však proto byl taky vybrán do Utkání hvězd," culil se po zápase Jágr, který prodloužil svou bodovou sérii na tři utkání. "Byl to těžký zápas a my jsme nehráli nejlépe, zachránil nás," dodal útočník pro klubovou televizi.

VIDEO: Jágr zrychlil a připravil vítězný gól

Výborně si ale nevedou jen Luongo a jeho náhradník Al Montoya, skvělou práci odvádí v posledních týdnech celá obrana Floridy. V uplynulých sedmi utkáních inkasovali Panthers pouze osm branek a během série výher, která se táhne do 12. prosince, jich bylo jen 14. Během této sady navíc pouze jednou dostali v utkání více, než dvě branky.

Florida dala základ výhře hned v první třetině, když vstřelila dva góly během osmi vteřin. "Oni nás hned na začátku hodně tlačili, ale tohle je pak trochu umlčelo," popisoval střelec prvního gólu Reilly Smith, který také nezapoměl pochválit strůjce úspěchu. "Když máte v bráně muže, co má takovou formu, hned se na ledě cítíte lépe," řekl pro NHL.com.

Kyselé obličeje tedy i po dobře odehraném výkonu zůstaly na tvářích domácích hokejistů. Senators sice soka přestříleli v poměru 32:16, Florida jim ale udělila lekci z produktivity. "Je to legrační, hráli jsme lépe, ale nějak nám to prostě nevychází," lamentoval centr první formace Kyle Turris, který už deset utkání neskóroval.

I jeho body chybí, od Senators už má Florida v tabulce Atlantické divize slušný desetibodový náskok.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 1. • 01:30
Ottawa Senators
Ottawa Senators
2:3
ONLINE
8. ledna
01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 25:38. McCormick, 49:54. Michálek

Hosté: 12:01. R.Smith, 12:09. Trocheck, 47:30. Barkov

Sestavy

Domácí: Anderson (Hammond) – Karlsson, Claesson, Ceci, Wiercioch, Methot, Borowiecki – Stone, Turris, Ryan – Michálek, Zibanejad, Hoffman – Lazar, Pageau, McCormick – Neil, Z.Smith, Prince

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell, Petrovic, Mitchell – Jágr, Barkov, Huberdeau – R.Smith, Trocheck, Jokinen – Shaw, Bjugstad, Pirri – Knight, MacKenzie, Howden

Rozhodčí

Brian Pochmara, Graham Skilliter – Matt MacPherson, Don Henderson

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

17.150 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Ottawa - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud