Martin Tomaides
20. ledna 2016 • 09:30

Sedm minut na ledě stačilo! Skvělý start pro Pastrňáka, chválil kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Každá výhra vždycky potěší, ale tahle dvojnásob. Vítěz bitvy mezi Montrealem a Bostonem pokaždé může spokojeně odcházet do šaten, protože z tohoto souboje znepřátelených mužstev je prestiž a tradice cítit na hony daleko. Úterní vzájemný souboj rozhodl nejmladší muž na ledě David Pastrňák, kterému stačilo sedm minut hry k tomu, aby gólem a nahrávkou podpořil výhru 4:1.



Před zápasem bručel, byl smutný, že stále jen musí sledovat své spoluhráče a nemůže se aktivně účastnit hokejových bitev a v dresu Bruins lovit důležité body do tabulky. Kvůli zraněním letos zatím odehrál jen 13 zápasů, to rozhodně nebyla ta porce, kterou by v půlce ročníku chtěl mít na kontě.

Před ostrou bitvou na ledě utrápeného kanadského týmu trenér Claude Julien stále nevěděl, jestli ho nasadit, nebo ne. Nakonec ze sestavy škrtl brusiče Landona Ferrara a Tye Randella a devatenáctiletého mladíka uložil do čtvrté formace k dělníkům Maxi Talbotovi a Zacu Rinaldovi. Výsledek? Tahle lajna vstřelila rovnou dva góly a nachomýtla se částečně k dalšímu.

"Oni jsou dříči, já jsem se snažil do formace vnést trochu hokejových dovedností a rychlosti," řekl Pastrňák pro NHL.com. A přesně to bylo poznat u jeho branky na 3:1 z 53. minuty. Puk nahozený do pásma zastavil bourač Rinaldo a otevřel prostor pro rozjetého spoluhráče. Pastrňák nabral rychlost, rozhodil boky, objel bránu a zakončil za nedůsledného gólmana Mikea Condona.

VIDEO: Pastrňákův druhý gól v kalendářním roce 2016

Po zápase pak novinářům trenér Claude Julien vysvětloval, proč zařadil svou hvězdičku až do čtvrté formace. "Nechtěli jsme ho dávat výš, aby nemusel hned naskakovat proti nejlepším lajnám soupeře," řekl kouč, který po třízápasové absenci přece jen mrštné křídlo spíš šetřil.

Po zápase mu ale zbyla pouze slova chvály. Nejen na Pastrňáka, ale na celou formaci. "Před jejich gólem jsem jim řekl, aby vlítli na led a odehráli kvalitní střídání a oni ho ještě završili gólem. Pro Pastrňáka to byl skvělý start po návratu do sestavy," byl se svým tahem spokojený Julien.

Na ledě strávil český mládežnický reprezentant pouze sedm minut a pět vteřin, nejméně z celého týmu, ale svůj čas na klužišti v Bell Centre využil maximálně. Nachomýtl se ještě k vítězné brance Patrice Bergerona, který skóroval vlastně ze stejné pozice.

"Ve druhé třetině nás Montreal trochu tlačil a měl šance, ale bylo důležité, že jsme se dostali do vedení. Pastrňák a Rinaldo tam odvedli skvělou práci," chválil své spoluhráče lídr kabiny.

V tabulce Bruins rázem Montrealu odskočili na vzdálenost tří bodů a Canadiens, kteří zažívali výborný vstup do sezony, dál klesají tabulkou a sbírají porážky. Z posledních osmi duelů jich přibylo šest. Trenér Michel Therrien se ale hráčů zastává.

"Už mám plné zuby té kritiky ze všech stran. Protože víte co? Pracovní morálka téhle party je neskutečná," brání hokejisty Canadiens. Podobně mluvil i kapitán Max Pacioretty, který nabádal k pozivitnímu myšlení.

"Zítra je nový den a my se z toho tvrdou prací zase dostaneme ven," burcuje.

VIDEO: Sestřih utkání Montreal - Boston

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 1. • 01:30
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
1:4
ONLINE
20. ledna
01:30
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 28:48. Barberio

Hosté: 13:08. Talbot, 36:49. Bergeron, 52:14. Pastrňák, 58:37. Marchand

Sestavy

Domácí: Condon (Scrivens) – Markov, Subban, Emelin, Petry, Beaulieu, Barberio – Pacioretty, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, Desharnais, Weise – Fleischmann, Eller, Byron – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly

Hosté: Rask (Gustavsson) – Trotman, Chára, Morrow, Seidenberg, Miller, Krug – Connolly, Bergeron, Marchand – Eriksson, Spooner, Beleskey – Hayes, Kemppainen, Vatrano – Pastrňák, Talbot, Rinaldo

Rozhodčí

Greg Kimmerly, Marc Joannette – Steve Barton, Michel Cormier

Stadion

Bell Centre, Montreal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud