20. ledna 2016 • 16:40

Čeští drsňáci v akci! Polák a Gudas se mleli, první dal i gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi českými defenzivními zadáky patří do úplné špičky a na ledě to potvrzuje. A kdo to nevidí, za Romana Poláka to řeknou i čísla. V pátek to byl přesně rok, kdy se český zadák naposledy v NHL radoval ze vstřelené branky, další puk dostal za záda gólmana až v úterý a podpořil výhru 3:2 nad Philadelphií. V zápase se mimo jiné dostal i do šarvátky, ve které figuroval také Radko Gudas.



Není to tak dávno, co čeští zadáci v NHL excelovali v přesilových hrách a pravidelně brali plné hrsti bodů. Tomáš Kaberle, Roman Hamrlík, Jaroslav Špaček či Pavel Kubina. Ti všichni moc dobře věděli, jak zakončit útočnou akci. Ale teď reprezentují české barvy v NHL dva specialisté na defenzivu, Roman Polák v Torontu a Radko Gudas ve Philadelphii. A v zámoří byla včera k vidění jejich vzájemná bitva.

Souboj těchto dvou drsňáků byl mimo jiné i duelem, ve kterém nastoupili elitní ligoví srážeči. Gudas už letos rozdal 190 hitů a je pátý v lize, Polák jich má 161 a je celkem sedmý. Přesto nakonec nezaujal bodyček ani jednoho z nich tolik, jako Polákova branka.

VIDEO: První Polákův gól sezony

Odchovanec Vítkovic si ve 14. minutě šikovně sjel před bránu a dorazil puk do klece Stevea Masona. "Odvádí pro nás celý rok černou práci. Má stabilní výkonnost, bez výkyvů, těžko se proti němu hraje. Někdy se mu nedostává uznání, jaké by si zasloužil, proto je skvělé, že byl teď odměněn gólem. Celou akci skvěle přečetl," pochválil Poláka kapitán Toronta Dion Phaneuf.

Ale kdo chtěl vidět od českých drsoňů nějakou fyzickou vložku, taky se dočkal. To když domácí útočník Bellemare dojížděl útočnou akci a lehce zajel do brankáře Jamese Reimera. V tu chvíli měl ve tváři jeho lapačku a kolem krku Polákovu paži.

VIDEO: Hromadná strkanice i s českými beky

Rázem se strhla hromadná mela, do které rychle skočil i vždycky připravený Radko Gudas. Tresty nakonec schytali pouze Roman Polák s Ryanem Whitem, oba si vysloužili dvě minuty za hrubost a vyrovnaný duel pokračoval dál.

Rozhodující zásek zařídil další zadák, od kterého se to příliš nečekalo. Matt Hunwick naposledy skóroval v březnu, další branku přidal až včera v čase 59:52 a byla vítězná. "Jsem rád, že jsem přispěl tímhle způsobem, protože většinu času jsem spíš zavřený na druhé straně kluziště," měl radost třicetiletý obránce.

Rozdané hity v sezoně 2015/16:
1. Martin (NY Islanders) - 215
2. Borowiecki (Ottawa) - 204
3. Komarov (Toronto) - 201
4. Gudas (Philadelphia) - 190
5. Clutterbuck (NY Islanders) - 186
6. Kunitz (Pittsburgh) - 170
7. Polák (Toronto) - 161
8. Backes (St.Louis) - 160
9. Beleskey (Boston) - 156
10. Lucic (Los Angeles) - 151

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 1. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
2:3
ONLINE
20. ledna
01:00
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 11:06. Read, 52:59. Gostisbehere

Hosté: 13:19. Polák, 35:10. Lupul, 59:53. Hunwick

Sestavy

Domácí: Mason (Neuvirth)- Gudas, Del Zotto,Streit, Schultz, Medveděv, Gostisbehere- Simmonds, Giroux, Voráček- Schenn, Couturier, Raffl- Umberger, Laughton, Read- White, Bellemare, VandeVelde

Hosté: Reimer (Bernier) – Phaneuf, Gardner, Rielly, Hunwick, Polák, Marinčin- Komarov, Kadri, Matthias- Parenteau, Bozak, Grabner- Boyes, Holland, Lupul- Clune, Froese, Winnik

Rozhodčí

F. L'Ecuyer, B. Watson- A. McElman, T. Sericolo

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud