5. února 2016 • 13:59

Z kostky hecovala oscarová hvězda. Jágr a spol. koukali i přes zákaz

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvolna, tempem stovky ke stovce, ale roste. Návštěvnost na domácích zápasech Floridy v BB&T Center má díky úžasným letošním výkonům Panthers stoupající tendenci. Šestigólové rozebrání Detroitu sledovalo 16 991 diváků, mezi nimi jeden hodně výjimečný. Americký herec a držitel Oscara Kevin Spacey.



Spacey, který získal cenu americké Akademie filmového umění za hlavní mužský herecký výkon ve snímku Americká krása a českým divákům je známý z filmů Sedm, Pošli to dál nebo seriálu House of Cards (Dům z karet), nebyl na zápase fyzicky přítomný. Jaromíra Jágra a jeho partu povzbudil z obřího Jumbotronu zavěšeného pod střechou haly při krátkém spotu, který sám natočil.

Probral se dresy, jedničku Roberta Luonga nechal bez povšimnutí, a následně vzal z věšáku svůj dres s číslem 1738. A ukázal vztyčený palec. Prostě Amerika, zakroutí hlavou skeptik. Diváci ale šíleli nadšením, slavný herec výstižně zhodnotil výkony aktuálně druhého nejlepšího týmu Východní konference.

Panthers mají 31 zápasů před koncem základní části sedm bodů náskok na divizního rivala z Tampy Bay a poprvé od sezony 2011/12 mají nakročeno do play off.

„Hodně husté," nadchl spot, který na kostce běžel několikrát během třetí třetiny, Brandona Pirriho, autora gólu a asistence při výhře 6:3 nad Red Wings. "Neměli bychom na Jumbotron koukat během utkání, ale nešlo to jinak. S klukama na střídačce jsme do sebe strkali, aby o to nikdo nepřišel," smál se dvorní centr Jaromíra Jágra.

Český veterán v duelu pobral tři body (1+2) a jako šestý hráč v historii pokořil hranici 1100 asistencí.

Číslo 1738 symbolizuje slavný koňak značky Remy Martin, o kterém v písni "Trap Queen", kterou si hrají Panthers po vítězných domácích zápasech, rapuje zpěvák Fetty Wap.

Vedení týmu ze Sunrise zbývá jediné, přilákat Spaceyho na jiný domácí zápas. "Věřím, že se to podaří, pokud budeme dál vítězit, nenechá si to ujít," byl si v rozhovoru pro Miami Herald jistý Pirri. Florida má momentálně šňůru pěti vítězství v řadě a v příštím utkání opět doma vyzve v noci ze soboty na neděli Pittsburgh.

Dresy s jmenovkou Spacey a číslem 1738 byly od minulého týdne k dostání i ve fanshopu Panthers a už se prodalo všech 150 replik. Výtěžek půjde na dobročinné účely, do nadací Kevina Spaceyho i Floridy Panthers konkrétně.

VIDEO: Podívejte se na gól Jaromíra Jágra proti Detroitu

Jaromír Jágr se v první třetině podílel na dvou ze tří gólů Panterů
Jaromír Jágr se v první třetině podílel na dvou ze tří gólů Panterů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud