7. září 2016 • 15:25

Útočník Huberdeau se upsal Floridě. Člen Jágrova útoku si výrazně polepší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jonathan Huberdeau spojil svou budoucnost v NHL s Floridou, v níž strávil dosavadní kariéru. Třetí hráč draftu 2011 podepsal s vedením Panterů novou šestiletou smlouvu, která vstoupí v platnost po nadcházející sezoně. Huberdeau se díky ní může těšit na průměrný roční příjem 5,9 milionu dolarů, celkově si díky nové dohodě vydělá 35,4 milionu.



Křídelní hráč první útočné formace Floridy, v níž nastupoval společně s českou legendou Jaromírem Jágrem a finským centrem Aleksandrem Barkovem, si tak výrazně polepší. V nacházejícím ročníku, po němž by se bez nové smlouvy stal chráněným volným hráčem, bude jeho příjem činit 3,25 milionu dolarů.

V minulé sezoně, která byla jeho čtvrtou na scéně NHL, dosáhl třiadvacetiletý Kanaďan na svá maxima kariéry v nastřílených gólech a kanadských bodech, když si za 76 utkání základní části připsal 59 bodů (20+39). V šesti startech v play off přidal gól a dvě nahrávky. Celkem má držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka z ročníku 2012/13 v základní části na kontě 272 zápasů a 172 bodů díky 58 gólům a 114 nahrávkám.

Huberdeau je již čtvrtým z Panterů, kteří se po minulé sezoně dočkali dlouholetých kontraktů. Obránce Aaron Ekblad se upsal dokonce na osm let do roku 2025, útočník Vincent Trocheck na šest a další forvard Reilly Smith, jemuž vstoupí nový kontrakt v platnost rovněž až po sezoně, na pět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud