13. října 2016 • 14:34

Hvězdný trapas Chicaga! Kane a spol. si dali vlastňák do prázdné brány

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrick Kane, Duncan Keith a Brent Seabrook patří ke klíčovým strůjcům všech úspěchů Chicaga během poslední veleúspěšné dekády. Úterní start nového ročníku NHL Blackhawks ale vůbec nevyšel a tohle slavné trio navíc bylo u kuriózního vlastňáku, který uzavřel porážku 2:5 s rivalem ze St.Louis.



Poslední vteřiny zápasu ubíhaly a čím dál víc bylo jasné, že parta kolem kapitána Jonathana Toewse z této bitvy žádné body nevytáhne. Blackhawks se stejně pokusili skóre korigovat a snažili se snížit při hře bez brankáře. Teď toho asi litují.

Zadovka kanadského beka Seabrooka od modré čáry projela kolem Kanea a na brankové čáře byl o chvilku později i Keith. Nehezký začátek sezony pro jednoho z favoritů.

VIDEO: Tohle hráčům Blackhawks úplně nevyšlo

Domácí mužstvo popravil dvěma góly střelec Vladimír Tarasenko. A také vlasní nedisciplinovanost. Od 24. do 42. minuty byli vylučovaní jen hráči Chicaga, na trestnou lavici zamířili celkem šestkrát a v polovině případů koutek hanby opouštěli předčasně.

„Pro nás je to s tímhle množstvím trestů pak mnohem těžší. Oni se díky tomu mohli nadechnout, dali nám dva rychlé góly a bylo to," řekl po utkání pro NHL.com brankář Corey Crawford, na kterého letělo v zápase celkem 32 střel.

Do zápasu zasáhli také dva čeští hokejisté, na straně vítězů odehrál dvanáct minut útočník Dmitrij Jaškin a za domácí si odbyl svou premiéru v nejslavnější lize světa obránce Michal Kempný .

Na ledě strávil téměř 19 minut, připsal si 2 hity a 1 zblokovanou střelu. Jeho výkon se líbil, kouč John Quenneville ho označil jako "velmi slušný".

Český reprezentant patřil mezi šestici hráčů, kteří nemají žádnou, nebo minimální zkušenost s NHL. I to se možná na ledě lehce projevilo. „Jenže když nehrajete naplno, nevyužíváte maximální rychlost a nevyhráváte souboje, většinou vás to stojí zápas," bránil nové tváře pro Chicago Tribune kapitán Toews.

Na nápravu je tu dalších 81 zápasů...

Chicago - St. Louis 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Branky: 5. Pánik, 34. Hartman - 40. a 59. Tarasenko, 25. Shattenkirk, 41. Stastny, 60. Upshall. Střely na branku: 19:33. Diváci: 21.729. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Stastny (oba St. Louis), 3. Hartman (Chicago).

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - St.Louis

Michal Kempný byl proti Blues na ledě u jednoho obdrženého gólu
Michal Kempný byl proti Blues na ledě u jednoho obdrženého gólu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud