11. prosince 2016 • 10:53

Pokus číslo 5. U Jágra se točí křídlo. Byl jsem z něj nervózní, řekl Griffith

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nočním zápase NHL mezi Floridou a Vancouverem (4:2) se Seth Griffith stal už pátým levým křídlem, které naskočilo do elitní formace k Jaromíru Jágrovi a Aleksandru Barkovovi. Sedlo si to, nově složený útok vyprodukoval dohromady čtyři kanadské body, Barkov byl za gól a asistenci vyhlášen první hvězdou zápasu.



"Přiznávám, byl jsem trochu nervózní z toho, že mám hrát vedle něj. Jágra jsem samozřejmě sledoval, když jsem vyrůstal. Jakmile se ale začalo hrát, tak to naštěstí ze mě opadlo," vyprávěl před novináři Griffith, který je o 21 let mladší než česká hrající legenda.

"Těžko soudit po jednom zápase, ale já jsem spokojený, hráli jako útok velmi dobře," hodnotil výkon své první brázdy pro NHL.com trenér Tom Rowe a dodal. "Každý, kdo dostane šanci hrát s Jágrem a Barkovem, by z toho měl vytěžit. A Sethovi se to podařilo, přetavil to ve svou výhodu."

"Jsou to oba skvělí hráči, v NHL mají velké jméno, je to pro mě čest. Mým úkolem je dávat góly, být produktivní, dnes se mi to snad podařilo. Uvidíme, jak dlouho v jejich společnosti vydržím," řekl ve videorozhovoru pro Sun Sentinel Griffith, vyhlášený po duelu třetí hvězdou zápasu.

Shodit ostych pomohla 23letému rodákovi z Ontaria, který má v NHL odehráno jen 47 bitev, už třetí minuta zápasu, kdy zpoza branky naservíroval puk Barkovovi a Florida vedla 1:0. Finský útočník zaznamenal po vlažnějším vstupu do sezony devátý bod v devátém zápase v řadě.

VIDEO: Podívejte se na perfektní pas Setha Griffitha

"Góly sice nesázel, ale hrál výborně dozadu, makal pro tým. Že teď začal být více produktivní, mě proto vůbec nepřekvapuje, je náš nejlepší hráč," smekl před parťákem druhý centr Vincent Trocheck.

Na třetí brance se asistencí podílel i Jaromír Jágr, po střele českého forvarda zvýšil z dorážky Aaron Ekblad na 3:0 a byl to vítězný gól. Utkání skončilo 4:2 pro Panthers, Jágr se 1883. bodem přiblížil v historické tabulce na čtyři bodíky druhému Marku Messierovi.

Tradiční oporou byl pro Floridu proti Canucks gólman Roberto Luongo, který lapil 37 puků. "Svoje šance jsme měli, a nebylo jich málo. Luongo byl ale výborný, měli jsme to proti němu strašně těžké," ocenil výkon brankáře domácích Daniel Sedin.

Další zápas čeká Jágra a spol. v noci z úterý na středu s Minnesotou. Další dva body by se šikly, Panthers jsou ve Východní konferenci po 29 zápasech až jedenáctí, na osmý Boston ztrácí ale jen dva body.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s Vancouverem

Trenér Floridy Tom Rowe udílí pokyny Sethu Griffithovi
Trenér Floridy Tom Rowe udílí pokyny Sethu Griffithovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud