Jan Barák
12. října 2017 • 11:47

Calgary hoří pro Jágra. Je skvělej! Už aby byl další zápas, zní z klubu

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seděl v šatně, krabatil čelo a zamyšleně ze sebe soukal do nastrčených mikrofonů odpovědi. První zápas za Calgary a výhra 4:3 v prodloužení nad Los Angeles stály Jaromíra Jágra dost sil. "Musím se hodně zlepšit," měl jasno 45letý věčný perfekcionista, který při debutu odehrál na křídle třetí lajny necelých čtrnáct minut bez střely na branku. Spoluhráčí i trenér Glen Gulutzan Jágrův přínos týmu i herní kvalitu každopádně kvitovali. Ve velkém!



"Je skvělej. Vidíte, že když má puk, málokdo mu ho dokáže sebrat. Jeho spodní část těla je neskutečně silná a nikdo ho nepřetlačí," smekl před Jágrem 19letý útočník Matthew Tkachuk, který v zápase vstřelil dva góly. Stalo se tak teprve podruhé v jeho kariéře, načasoval to výborně, v den zápasu s Los Angeles slavila jeho maminka narozeniny.

Právě s Tkachukem Jágr dlouze hovořil na předzápasovém tréninku před úterní vítěznou noční bitvou s Anaheimem (2:0), díky které Flames zlomili jedenáct let trvající šňůru porážek v Honda Center. Celkem šlo o 29 ztracených duelů v řadě.

Jak šel čas o dva dny později ve Staples Center? Ve střetnutí plném zvratů, kdy Flames vedli po osmi minutách 2:0, aby na 3:3 vyrovnal v 51. minutě Tkachuk, zasadil domácím poslední úder v 62. minutě Sean Monahan. A ano, i on se po utkání rozhovořil o slavném číslu 68.

"Jágr je úžasný, s pukem dokáže být tak trpělivý a počkat si na správný moment pro přihrávku. Tohle byl teprve jeho první zápas, už se ale moc těším na další," prohlásil 23letý kanadský útočník.

Nebude muset čekat dlouho, další duel odehraje jeho tým v noci z pátku na sobotu doma proti Ottawě, kdy budou útočit na čtvrté vítězství v řadě. "Jágrova řada měla několik střídání, kdy to vypadalo, že soupeři nepůjčili dvě minuty puk. Má za sebou skvělý start," ocenil Monahan.

Trenér i generální manažer byli s Jágrem spokojení

Kromě Monahana a Tkachukem zápas proti Los Angeles vyšel výborně i brankáři Mikeu Smithovi, autoru 42 úspěšných zákroků. "Máme teď hodně dobrou sérii, tři vítězství, to poslední v domácí hale velmi silného týmu, musíme být spokojeni. Ale jsme na začátku cesty," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Smith.

Do téhož mikrofonu se na téma "Jaromír Jágr" zpovídal i trenér Flames Glen Gulutzan. "Odehrál dnes nějakých třináct minut, je to první krok na jeho cestě zpátky do formy. Neúčastnil se tréninkového kempu, měl to těžké, plánovali jsme pro něj nějakých deset/dvanáct minut, takže dnes dostal trošku více času na ledě.“

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Los Angeles vs. Calgary

"Rychle se stal jedním z nás a dělá, co je potřeba. Když ho vidíte na ledě, říkáte si, že nám může pomoct," doplnil generální manažer týmu Brad Treliving.

Vítěznou premiéru Jágra, pro kterého je Calgary devátou štací v NHL a první v kanadském týmu, ozdobil gólem a asistencí Michael Frolík. "Je to velká legenda, narodil se ve stejném městě jako já a byl mým idolem, když jsem vyrůstal. Je vzrušující sdílet s ním kabinu a sledovat co dělá na ledě, mimo led a v tréninku," řekl devětadvacetiletý Frolík, který je stejně jako Jágr kladenský odchovancem a byl na začátku přezdívaný Baby Jágr.

A co na zápas proti Los Angeles říkal s 1914 body druhý nejproduktivnější hráč historie NHL? "Jsem rád, že to mám za sebou a doufám, že příští zápas to bude lepší," vyprávěl Jágr v rozhovoru pro klubový web Flames. "Necítil jsem se moc dobře, ale čekal jsem to. Nehrál jsem šest měsíců a je mi 45 let," doplnil hokejový fenomén, který hrál naposledy 9. dubna za Floridu proti Washingtonu.

Góly

Domácí: 35:44. Kopitar, 40:14. D. Brown, 41:58. D. Brown

Hosté: 03:56. Tkachuk, 07:47. Frolík, 50:59. Tkachuk, 61:02. Monahan

Sestavy

Domácí: Quick – Doughty (A), Forbort, Folin, Muzzin, Fantenberg, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Cammalleri, Kempe, Andreoff – Lewis, N. Shore, Clifford.

Hosté: M. Smith – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

Rozhodčí

F. St. Laurent, G. Rank – B. Murphy, B. Mills.

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18 320 diváků

Jaromír Jágr načal angažmá v Calgary výhrou
Jaromír Jágr načal angažmá v Calgary výhrou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud