30. října 2017 • 22:05

Ovečkin dojal NHL, bezdomovci koupil zimní oblečení. Faksa daroval jídlo

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Působí chladně, rusky. Útočník Alexandr Ovečkin má ale zároveň velké srdce a potvrdil to i během víkendové zastávky v Edmontonu. Před sobotním utkáním s Oilers totiž viděl na ulici téměř neoblečeného bezdomovce a napadlo ho pomoci. „Nic to nebylo. Šel jsem nakoupit se spoluhráči, viděl jsem chlapíka bez trika. Tak jsem šel do obchodu a koupil mu svetr, kabát a čepici,“ řekl s ledovým klidem zámořským novinářům.



Potkat Alexandra Ovečkina na ledě bolí fyzicky, nebo alespoň na výsledkové tabuli. Někdy vám ale může setkání s ním usnadnit život. Naposledy to zažil jeden z bezdomovců, který se v chladném Edmontonu pohyboval jen v tričku a před obchodem si ho všiml právě útočník Washingtonu.

Když před zápasem s Oilers nakupoval s Jevgenijem Kuzněcovem a Dmitrijem Orlovem, neváhal a bezdomovci koupil teplý svetr, zimní kabát i čepici. „Tvářil se, jestli to myslím vážně. Byl trochu v šoku,“ přiznal s úsměvem ruský útočník.

VIDEO: Ovečkin obdaroval bezdomovce. Může pomoci každý, řekl

O jeho pomoci informovali na sociální síti zaměstnanci jedné z kaváren, ale ruský útočník z toho vědu nedělal. „Není to něco, co by stálo za řeč. Když vidíte chlápka skoro nahého na ulici a je zima, myslím, že každý člověk může něco udělat, dát svetr nebo triko nebo něco,“ řekl střelec.

Chování ruského útočníka nepřekvapilo ani jeho spoluhráče Toma Wilsona. „Myslím si, že často o něm lidé mluví špatně, ale je to chlapík, která dělá, co uzná za vhodné a nestará se o to, co si o něm lidé myslí. Alex je člověk, který to nedělá, aby získal pozornost. Udělal to, protože cítil, že je to v danou chvíli správná věc.“

A tahounovi Capitals se dobrý skutek okamžitě vrátil. Na ledě Edmontonu totiž nasbíral tři asistence a pomohl k vítězství 5:2. Velký milovník psů však nezabránil pondělní porážce na ledě Calgary (1:2) a se svým týmem pokračuje ve střídání dvou porážek a jedné výhry.

Bezdomovcům pomohl také český útočník Radek Faksa z Dallasu

V posledních dnech ovšem nebyl jediným hokejistou, který v posledních dnech pomáhal těm, kteří pomoc potřebují. Český útočník Radek Faksa daroval jiným bezdomovcům jídlo a pití a za svůj skutek slyšel slova uznání.

Už dnes v noci se představí na ledě Vancouveru (03:00 SEČ), bude mít podobné štěstí jako ruský hokejista a pomůže svému Dallasu k vítězství?

VIDEO: Ovečkinovi se dobrý skutek vrátil, třemi asistencemi pomohl k výhře

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud