Martin Tomaides
27. února 2018 • 10:20

TOP 5 tváří přestupové uzávěrky v NHL: kapitán, český talent i raubíř

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké byly hlavní jména letošní přestupové uzávěrky?Jaké byly hlavní jména letošní přestupové uzávěrky?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Kdyby někdo udělal tu chybu, že by letošní přestupovou uzávěrku přestal sledovat pár minut před jejím oficiálním koncem, přišel by... no vlastně prakticky o všechno. Většina trejdů se totiž trochu nečekaně odehrála až na poslední chvíli. Ve svých klubech nakonec zůstali například Max Pacioretty, Erik Karlsson, Robin Lehner a další zkušení borci, ale kdo má rád převlékání dresů také si přišel na své. Server iSport.cz vybral 5 velkých tváří včerejší trade deadline.

  • Ryan McDonagh (Rangers -> Tampa Bay)

    Ryan McDonaghFoto Profimedia.cz

    Do Tampy Bay: Ryan McDonagh, J.T. Miller

    Do NY Rangers: Vladislav Namestnikov, Libor Hájek, Brett Howden a volba v 1. kole draftu 2018 a 2. kole 2019 (když klub v roce 2018 nebo 2019 vyhraje Stanley Cup, změní se na volbu v 1. kole)

    Na vědomost se dává, že Tampa Bay Lightning to letos s útokem na Stanley Cup myslí vážně! To je zpráva pro ty z vás, kteří tohle ještě neví. Howden je šikula z prvního kola draftu 2016, Hájek zase talent, bez kterého by se prý trejd neuskutečnil a Namestnikov hotový chlapík, který už válí v NHL. Lightning naopak doplnili tým o zkušenosti a generální manažer Steve Yzerman poslouchá po trejdu samou chválu. Jestli udělal dobře ukáží následující měsíce.

  • Thomas Vanek (Vancouver -> Columbus)

    Thomas VanekFoto Reuters / Harrison Barden-USA TODAY Sports

    Do Columbusu: Thomas Vanek

    Do Vancouveru: Tyler Motte, Jussi Jokinen

    Už druhá přestupová uzávěrka byla pro rakouského forvarda znamením k tomu, že si má zabalit kufry. Před rokem byl vyměněn z Detroitu na Floridu, kde si sice zahrál s idolem Jaromírem Jágrem, ale s Panthers postup nevybojoval. Tentokrát by měl pozvednout uvadající Columbus a může se zadařit. Formu ve Vancouveru měl solidní, fanoušci Canucks se brzy začali zlobit na vedení mužstva, proč s veteránem neprodloužilo smlouvu... Klub naopak získal stárnoucího Jussiho Jokinena, který už letos hrál za Edmonton, Los Angeles, Jackets a teď tedy přijde ještě čtvrtý tým. Po sezoně to vypadá na konec v NHL.

  • Paul Stastny (St.Louis -> Winnipeg)

    Paul StastnyFoto AP Photo/Billy Hurst

    Do Winnipegu: Paul Stastny

    Do St.Louis: Erik Foley a volby v 1. a 4. kole draftu

    Není to tak dávno, co generální manažer Doug Armstrong sdělil, že s jednáním o možné nové smlouvě s Paulem Stastnym bude čekat až na červenec. Nakonec to nebude třeba. Americký centr byl sice důležitým článkem sestavy a Blues, kteří jsou teď v menší krizi, rozhodně sezonu nevzdávají, ale... Jets jsou černým koněm tohoto ročníku, nepoutají tak velkou pozornost, ale kádr mají dostatečně silný na to, aby atakovali ty nejvyšší příčky. O tom svědčí i čtvrté místo v lize. Stastny by mohl slušně zapadnout, generální manažer Kevin Cheveldayoff už se ho snažil získat i dříve.

  • Evander Kane (Buffalo -> San Jose)

    Evander KaneFoto Reuters / Kevin Hoffman-USA TODAY Sports

    Do San Jose: Evander Kane

    Do Buffala: Danny O´Regan, volby v 1. a 4. kole draftu

    Kane patřil mezi největší jména letošní uzávěrky. Roky se s ním táhne pověst problémového hráče, do mladé kabiny Buffala nemusí být zrovna tím ideálním vzorem... V San Jose se může těšit na úplně novou zkušenost, a tou jsou bitvy o Stanley Cup, ve kterých si ještě nikdy nezahrál. „Těším se na to, co k nám přinese. Hraje vždycky naplno a na hraně, to se mi na něm líbí," řekl kapitán mužstva Joe Pavelski, který si s ním zahrál v KHL během výluky v roce 2012.

  • Erik Karlsson (Ottawa)

    Erik KarlssonFoto Profimedia.cz

    Tenhle švédský superobránce nakonec nebyl nikam vyměněn, ale byl to on, kolem kterého se celá trade deadline několik týdnů točila. Mlsně kolem kapitána Senators do poslední chvíle přešlapovalo několik týmů v čele s Washingtonem a Las Vegas (tam nakonec zamířil Tomáš Tatar z Detroitu), ale nakonec se blockbuster nekonal. „Skutečně jsem byl v kontaktu s mnoha týmy, ale Erik je hráč, na kterém se staví celá organizace. A žádnou takovou nabídku jsme nedostali," řekl generální manažer Pierre Dorion. Jaký je tedy další plán? Dorion sdělil, že Karlssonovi určitě učiní 1. července nabídku nového kontraktu. Pokud tedy bude dál hráčem Senators. Čeká nás další kolo spekulací během červnového draftu?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud