5. března 2018 • 09:27

Nejžhavější tým NHL? Florida! Je to neuvěřitelné, těší kouče

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně včas. Celou sezonu se hokejisté Floridy snažili dostat na postupové příčky do play off a poprvé se jim to povedlo včera, pouhých 19 utkání před koncem základní části. Sice jen na chvíli, výhra Columbusu nad San Jose je znovu poslala bod pod tlustou čáru úspěchu, ale to je teď vedlejší. Panthers po šesté výhře v řadě jedou! „Neuvěřitelné," řekl kouč Bob Boughner po vítězství 4:1 nad Philadelphií.



Víte, který tým je nejžhavějším mužstvem NHL od konce měsíce ledna? Je to tak, jsou to Panthers. Od 30. ledna zvládli vyhrát třináct utkání z šestnácti a v tuto chvíli nad ně není. Během sady šesti vítězství si navíc připsali těžké skalpy. Před partou trenérského nováčka Boughnera se museli sklonit Washington, Pittsburgh, Toronto, New Jersey, Buffalo a v neděli i Flyers.

Se sedmdesáti body drží Florida devátou pozici ve Východní konferenci, na osmý Columbus ztrácí bod, před desátou Carolinou má náskok tři a před dalšími pronásledovateli z New Yorku čtyři. Oproti všem těmto čtyřem klubům má ale jednu velkou výhodu, a tou jsou další tři utkání k dobru.

„Teď zrovna hrajeme náš nejlepší hokej sezony, navíc v pravou chvíli. Ale stále před sebou máme plno práce, nesmíme teď věci brát na lehkou váhu," řekl osmatřicetiletý gólman Roberto Luongo. I on je v tuto chvíli jednou z tváří úspěchu, od svého návratu po zranění 17. února vychytal šest výher ze sedmi zápasů a ukazuje, že stále nepatří do starého železa.

VIDEO: Sestřih nedělního utkání Florida - Philadelphia

Úspěch Floridy z posledních týdnů ale hodně závisí především na skvěle pracující ofenzivě. Panthers jsou neskutečně rychlí, jejich dlouhé a přesné přihrávky navíc dělají potíže každému soupeři. Toho si naposledy všiml například Radko Gudas. „Takhle přesně to hrají, my jsme ještě byli u nich v pásmu a oni byli už dávno pryč," kroutil hlavou v rozhovoru pro Miami Herald.

„Věděli jsme, že přesně takhle se na nás chystají, ale přesto jsme je nedokázali zastavit," přidal se další obránce Shayne Gostisbehere.

V tuto chvíli je navíc třeba se pořádně soustředit prakticky na každou jejich formaci. Čísla mluví za vše. Když se podíváme na statistiky z uplynulých šesti vítězných bitev, Jevgenij Dadonov zapsal 10 bodů, včetně hattricku proti Pens, stejný počet bodů bral Aleksander Barkov, Nick Bjugstad jich má 6 bodů, Jonathan Huberdeau pět, obránce Aaron Ekblad čtyři...

„Hrajeme teď vážně dobře, jsme sebevědomí a víme, jak dotáhnout do konce těsné zápasy," chválí si Barkov, oblíbený žák Jaromíra Jágra. „V šatně si teď věříme a jsme v náladě, že můžeme porazit kohokoliv," přitakává Luongo.

Další zkouška přijde v úterý na ledě lídra NHL z Tampy Bay. A pak? Pak přichází dalších pět utkání na domácím ledě. Skvělá šance, jak si vybudovat solidní náskok před ligovým finišem.

Kdo by to byl řekl, po desetich prohrách v úvodních čtrnácti zápasech sezony...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud