18. března 2018 • 09:48

Plekanec poprvé proti Montrealu. Bývalí parťáci ho rozesmáli rolákem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL má za sebou skoro tisíc utkání základní části, ale v sobotu odehrál Tomáš Plekanec zápas, který nemohl s jiným ze své dlouhé aktivní zámořské kariéry srovnávat. Nastoupil totiž poprvé proti Montrealu, mužstvu, kde hrál celý život až do konce února, než ho klub vyměnil do Toronta. To s Plekancem na centru čtvrtého útoku vyhrálo 4:0 a bývalí parťáci stihli také předvést, že na dlouholetého kamaráda nezapomněli.



Derby Toronta s Montrealem je solidní podívanou pokaždé, tentokrát mělo díky Plekancovi ještě o trochu silnější nádech. Nestává se totiž zrovna často, že by legenda jednoho klubu zamířila do toho druhého. Pro českého reprezentanta tak šlo o utkání, kde na něj kamery mířily daleko více než normálně.

Jistě, ještě výživnější by to pro Plekance bylo, kdyby se zápas hrál na ledě Canadiens, protože montrealští fanoušci by určitě ukázali, jak moc si za dlouhé roky cenili služeb pětatřicetiletého centra, ale i tak měl tento střet něco do sebe.

Už před startem na sebe upozornila hostující čtveřice Brendan Gallagher, Jacob de la Rose, Jeff Petry a Artturi Lehkonen. Tihle borci totiž na rozbruslení naskočili s rolákem kolem na krku, tedy s tradičním poznávacím znamením českého útočníka. Ten se jenom usmíval. „Bylo to fakt vtipné," řekl po první třetině.

Jak velkou radost měl z konečného výsledku po zápase ví asi jen on sám, nicméně papírově určitě velkou. Výhra Maple Leafs byla jasná. „Na začátku to bylo trochu zvláštní, ale po pár střídáních už to bylo v pohodě a hlavní je, že jsme vyhráli," vykládal po utkání Plekanec.

Ten zatím stále čeká na svůj první bod v barvách Maple Leafs. Hodně blízko mu byl ve 36. minutě, když pracoval v brankovišti gólmana Charlieho Lindgrena a brzy poté dostal puk do klece jeho útočný parťák Kasperi Kapanen, ale sudí branku neuznali kvůli nedovolenému bránění brankáři.

„Člověk nikdy neví, jaké bude konečné rozhodnutí rozhodčích, ale hned na začátek jsem si myslel, že branku neuznají, takže jsem nebyl překvapený," řekl o celé situaci.

Ačkoliv sám body zatím nesbírá, Torontu aspoň Plekanec pomáhá k bodům do tabulky. Tým vyhrál počtvrté v řadě a podvanácté na domácím ledě za sebou. To je mimo jiné nejdelší série v NHL v této sezoně.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Montreal

Góly

Domácí: 16:01. Nylander W., 23:00. Kapanen, 39:32. Kadri, 55:27. A. Johnsson

Hosté:

Sestavy

Domácí: McElhinney (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), R. Polák, Gardiner (A), C. Carrick, Dermott – Co. Brown, Bozak, J. van Riemsdyk – Marner, Kadri, Marleau – A. Johnsson, W. Nylander, Hyman – Kapanen, Plekanec, D. Moore.

Hosté: Ch. Lindgren (Niemi) – Petry (A), Reilly, Juulsen (A), Alzner, Lernout (A), Jo. Benn – Gallagher, Drouin, Byron – Lehkonen, J. de La Rose, Galchenyuk – Hudon, L. Shaw, Ščerbak – Carr, McCarron, Deslauriers.

Rozhodčí

St. Pierre, Hebert – Miller, Cherrey

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud