Miroslav Horák
Premium
11. dubna 2018 • 19:06

Český zabiják se zárukou. Odkud, kam a kdy Pastrňák střílel góly?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud to takhle půjde dál, český hokej v Davidu Pastrňákovi sice nezíská nového Jaromíra Jágra, ale mohl by napodobit kariéru Milana Hejduka. A to vážně není špatné. Někdejší kulomet z Colorada utržil do majetku i Maurice Richard Trophy pro nejschopnějšího kanonýra NHL. Pastrňák má také zajímavě našlápnuto. S 35 sezonními trefami ami neměl mezi českými útočníky konkurenta. Podívejte se, jak jeden z nejlepších českých hokejistů v sezoně střílel, v detailních grafikách Sportu najdete, kdy, kam a odkud pálil přesně.



Nenajde se nyní lepší tuzemský střelec ani bostonský. Také ze sestavy Bruins dokázal havířovský rodák napálit nejvíce tref a co je klíčové, rok od roku se zlepšuje. Zapsat za dvě sezony 69 gólů, to je pro tak mladého hokejistu vynikající vizitka.

„Jsem rád, že jsem lepší hokejista než v minulé sezoně. To je pro mě důležitý, v tom chci pokračovat. Každý rok. Vždycky, když se probudím, chci být lepší než včera,“ proklamuje David  Pastrňák  v rozhovoru pro páteční Sport Magazín.

Na celkovou sumu 94 dosavadních přesných zacílení v NHL spotřeboval jen o 19 zápasů více než kdysi Jaromír Jágr v Pittsburghu. Někteří experti pracující s různými koeficienty by vám s neochvějnou jistotou tvrdili, že Pastrňákova produktivita je dokonce vyšší než u začínajícího Jágra, neboť zkraje 90. let padalo více gólů než dnes.

Tvrdá fakta přesto říkají, že Jágr vystartoval do NHL v o něco lepší fazoně. Ale například Patrik Eliáš a jeho někdejší hokejové dvojče Petr Sýkora zvládli stávající „porci Pasty“ o poznání později (Eliáš potřeboval 299 utkání, Sýkora 321). Bilance palby ruských kalašnikovů Ovečkina a Kovalčuka (157/196) je zase o level jinde.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud