Michal Koštuřík
Premium
8. srpna 2018 • 04:40

Chytil o přípravě s panem Balaštíkem i rozhodnutí neutéct do Evropy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řidičák ještě nemá, ale rád by od nové sezony řídil v NHL ofenzivu New York Rangers. Udržet se v prvním týmu slavného klubu, to je pro Filipa Chytila obří výzva. Český hokejový super talent maká v Kroměříži na koncovce, k ruce má experta z nejpovolanějších – trojnásobného krále extraligových střelců Jaroslava Balaštíka. 



V rozhovoru mu říká „pane“. „Tykáme si, ale někdy Filip zapomene,“ reaguje osmatřicetiletý Balaštík, jenž po ukončení kariéry dělá Chytilovi agenta. V zámoří dokonce o rodákovi z Pravčic spekulují jako o druhém centru týmu „Jezdců“. „Četl jsem to, ale jsou to jen nějaké předpoklady,“ nenechá se unést osmnáctiletý šikula. V rozhovou mluví i o rozhodnutí neutéct ze zámoří do Evropy, Henriku Lundqvistovi či chybějícím řidičáku a americkém způsobu života. A jak vidí jeho potenciál Jaroslav Balaštík?

Jedete na kemp s vizí, že si vybojujete první tým NY Rangers?
„Je to pro mě motivace. NHL už jsem si zkusil minulou sezonu, chci se posunout a ukázat, že na to mám. Rád bych se prosadil do týmu a odehrál celý rok. Vím, jak to tam chodí. Všechny hráče už klub podepsal a teď už je to jenom na mně, jak se připravím a ukážu.“

V zámoří se píše, že byste mohl obsadit roli druhého centra mezi Zuccarrela a Namestnikova. Co vy na to?
„Sleduju, co se píše a když jsem v Americe, v televizi se to hodně točí kolem hokeje. Tohle jsem četl, bavili jsme se o tom s klukama. Ale to jsou jen nějaké předpoklady. Nezabývám se tím. Vím, že my mladí máme dvířka otevřené. Jen to chce chytit šanci za pačesy. Vyměnili se všichni trenéři, hlavní (David Quinn) přišel z Boston University, je to skvělý chlap. Jeho asistent působil v Boston College. Byli u americké reprezentační dvacítky, někteří kluci je znají. Myslím, že o trenérech to ani není. I ten předchozí (Alain Vaigneault) mi věřil. Hrál jsem druhou lajnu a měl spoustu střídání, abych se ukázal. Je to hlavně o tom, jak budu hrát já. Už se těším na hlavní kemp.“

Vzpomenete si, jak jste odlétal do Ameriky před rokem?
„To jsem byl zraněný a vůbec jsem nečekal, že bych tam mohl zůstat. Počítal jsem s tím, že se vrátím do Zlína. Ale po dvou týdnech jsem se uzdravil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud