1. října 2018 • 15:42

Plekancův rolák vzorem. Inspiroval beka Ottawy, ten pobavil spoluhráče

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rolák kolem krku, to je specialita, která dlouhé roky neodmyslitelně patří k Tomáši Plekancovi. Ale český veterán Montrealu možná brzy nebude sám, kdo bude podobný výstřelek nosit. Na nedělním tréninku Ottawy ho totiž oblékl obránce Chris Wideman a nezapomněl připomenout, kdo ho k myšlence přivedl.



V listopadu 2015 spatřilo světlo světa video, kde útočník vysvětluje celou kauzu s rolákem. „Proč ho nosím? Nemám k tomu speciální důvod," řekl s úsměvem v krátkem šotu, který vytvořilo mediální oddělení mužstva. Čekali jste něco víc? Kdepak. Stručná a jasná odpověď, prostě přesně Plekancův styl.

Jeho Montreal v sobotu nastoupil v přípravě proti Ottawě, a právě to zaujalo domácího obránce Widemana. „Inspiroval mě náš včerejší zápas, jeden z našich soupeřů totiž rolák nosí už pěkně dlouhou dobu," vykládal po tréninku zvídavým novinářům.

Zajímavá je i historka o tom, jak k roláku osmadvacetiletý americký bek vlastně přišel. „Myslím, že tady zůstal po Alexeji Jašinovi, který ho tady kdysi nosíval," vykládal Wideman a vzpomněl na ruského útočníka, jenž s hokejem sekl před šesti lety a za Senators naposledy hrál v roce 2001.

Sedmnáct let, to už je hodně slušné retro, ale ujalo se a asi se dočká pokračování. „Pokud mi ho někdo ze spoluhráčů neukradne, tak si ho vezmu," usmíval se.

Na video se podívejte ZDE.

U gólu Nikity Ščerbaka byl na ledě i Tomáš Plekanec
U gólu Nikity Ščerbaka byl na ledě i Tomáš Plekanec

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud