23. října 2018 • 09:01

VyFaulkl jistý gól. Mrázek nadchl i kouče, skalp svého Detroitu moc cenil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zázemí luxusní Little Caesars Areny, od září 2017 nového chrámu Red Wings, si Petr Mrázek užil jen necelou jednu sezonu. V únoru se sedmiletý a do té doby pevný svazek s Detroitem přetrhl a český brankář byl poslán do Philadelphie. V noci se Mrázek do Detroitu vrátil už jako jednička Caroliny a při výhře 3:1 za něj paradoxně zřejmě nejtěžší zákrok v utkání udělal spoluhráč Justin Faulk.



Mrázek si v pátém startu za Hurricanes připsal druhé vítězství. Bývalým parťákům z Red Wings chytil 20 puků s úspěšností zákroků 95,2%. Detroit Mrázka draftoval v roce 2010, pevnou klubovou jedničkou se ale za sedm let navzdory luxusní gáži (dvouletá smlouva ze srpna 2017 mu vynesla osm milionů dolarů) stát nedokázal...

"Po každé výhře se cítíte skvěle. Nezáleží na tom, proti komu nebo kde hrajete, zvlášť když jste prohráli třikrát po sobě. Z dneška proti Detroitu mám ale velkou radost," nechal se v rozhovorech pro zámořské novináře vítkovický odchovanec.

Pouze mezi náhradníky Red Wings zůstali další dva Češi - obránce Filip Hronek a útočník Martin Frk.

"Pro mě hodně těžký zápas, čtrnáct minut jsem neviděl střelu, pak na mě jeli rovnou dva na jednoho a nájezd. Nebylo to nic příjemného. Jsme ale rádi, že si nakonec odsud vezeme dva body," doplnil svá slova na svém oficiálním facebooku Mrázek.

Vykouzlit úsměv na zjizvené tváři drsňáka a nového šéfa střídačky Hurricanes Roda Brind'Amoura není lehké, Mrázek to ale svým výkonem dokázal. "Ve správnou chvíli se vytasil s důležitými zákroky. Věděl jsem, že je to pro něj mimořádný zápas. Je skvělé, že se mu utkání tak povedlo," pochválil svého gólmana Brind'Amour.

Zřejmě nejvýraznější okamžik 26letého gólmana přišel v 56. minutě během přesilové hry Detroitu za stavu 2:1. Rakouský útočník Thomas Vanek nahrál před brankoviště volnému Fransi Nielsenovi, ale Mrázek udělal rozštěp a pravým betonem jeho pokus vytěsnil. Bohužel přesně na hůl Andrease Athanasioua, autora kontaktního gólu Detroitu.

Kanadský útočník zakončoval do prázdné branky, ale bek Justin Faulk se na poslední chvíli senzačně vložil do jeho rány a úspěšně ji zablokoval. Ke kotouči se ještě dostal Michael Rasmussen, který rovněž selhal. "Faulk udělal neskutečný zákrok, zachránil nás od jistého gólu," ocenil obětavost svého parťáka Mrázek.

VIDEO: Podívejte se, jak Mrázek a Faulk uhájili branku Caroliny

A jak situaci viděl Faulk? "Dostali jsme se do komplikací. Ujel mi jejich útočník a Petr vytáhl skvělý zákrok na zadní tyči. Pak nastal závar a všichni jsme se do něj zapojili. V devátém zápase sezony není něco takového moc obvyklé, ale neuspěli jsme třikrát v řadě a prohrát počtvrté nepřipadalo v úvahu, takže jsme všichni přiložili ruku k dílu a udělali, co bylo třeba," prohlásil Faulk.

K úspěchu Hurricanes přispěl gólem ve čtvrtém utkání v řadě útočník Micheal Ferland, jeho spoluhráč Sebastian Aho díky přihrávce bodoval i v devátém duelu sezony. "Není pochyb o tom, kdo byl lepším mužstvem. Naše hra se mi líbí od počátku ročníku," uvedl Brind'Amour.

Jeho svěřenci se aktuálně vyhřívají s jedenácti body na třetím místě ve Východní konferenci s bilancí pěti výher z devíti utkání. Další utkání čeká Carolinu doma v pátek proti San Jose s Tomášem Hertlem .

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Detroitu s Carolinou

Carolina porazila Detroit 3:1 a ukončila sérii tří porážek.
Carolina porazila Detroit 3:1 a ukončila sérii tří porážek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud