Miroslav Horák
Premium
26. července 2021 • 12:12

Voráčkův agent: Columbus překvapil. Žádal o výměnu a kdo měl zájem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset let a dost. Jakub Voráček už žádný další zápas za Philadelphia Flyers nepřidá, vrací se ke kořenům. Tam, kde jeho pouť NHL v 18 letech začala. Columbus už mu zase říká pane. „Je to překvapení, ve hře byly spíše jiné kluby,“ hodnotí nečekaný transfer pro iSport Premium Petr Svoboda, Voráčkův agent. Jeho klient se stěhuje před šestým rokem lukrativní osmileté smlouvy na 66 milionů dolarů.



Za mořem se šklebí způsobu, jakým se českému křídlu údajně oznamovala změna pracovní adresy. Jednatřicetiletý bourák měl být na rybách, když se mu vedení Flyers marně pokoušelo dovolat. Až posléze Jakub Voráček našel desítku zmeškaných volání.

To už mu muselo být jasné, že jeho dny v Pensylvánii jsou sečteny. A že tisící start v elitní světové lize přidá jinde. V Ohiu, vyšlo záhy najevo. „Kuba výměnu nevyžadoval, ovšem byl k ní otevřený,“ líčí Petr Svoboda, autor zlaté olympijské rány z Nagana a nynější spoluvlastník elitního švýcarského klubu z Lausanne.

Voráček pryč. Šlo o blesk z čistého nebe, anebo se na odchodu z Flyers pracovalo delší dobu?
„Věděli jsme, že Kuba bude vyměněný, ale do Columbusu se odchod neočekával. Jde o překvapení, ale o docela zdravé a vlastně i milé překvapení. Jedna velká etapa skončila a přichází čas plnit další cíle. Teď už zase jinde.“

Které další kluby měly v plánu Jakuba Voráčka získat?
„Byla tam Florida, pak i Los Angeles, pravděpodobně

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud