30. ledna 2023 • 07:00

SESTŘIHY: Carolina zdolala Boston, Nečas asistoval, Pastrňák bez bodu

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Bostonu v souboji dvou nejlepších týmů NHL podlehli Carolině 1:4 a prohráli potřetí za sebou. Jedinou branku Bruins připravil Pavel Zacha. Za Hurricanes jednou asistoval druhý nejproduktivnější Čech v lize Martin Nečas. Asistencí na sebe upozornil také David Kämpf, jenž pomohl Torontu k výhře 5:1 nad Washingtonem.



Carolina Boston od začátku přehrávala. V první třetině domácí přestříleli Bruins 15:7 a v 11. minutě se dostali do zaslouženého vedení. Sebastian Aho na obranné modré čáře obral o puk Davida Pastrňáka a v samostatném úniku prostřelil gólmana Linuse Ullmarka.

Hokejisté Bostonu v úvodu druhé části mohli srovnat, ve třech na sebe navazujících přesilovkách se ale neprosadili a domácí jejich špatnou produktivitu potrestali. Ve 33. minutě se v přesilové hře dostal k ráně Nečas a jeho nepřesný pokus za gólmanova záda dorazil Paul Stastny. Rodák z Nového Města bodoval ve třetím zápase za sebou a zaznamenal 45. bod v sezoně.

Na 3:0 zvýšil v úvodu třetí části Seth Jarvis. Naději Bruins ale o minutu a půl později vystřelil Taylor Hall, jenž tečoval střelu Pavla Zachy. Český útočník zaznamenal 24. asistenci a vyrovnal svůj osobní rekord ze sezony 2019/2020. K bodovému maximu rodákovi z Brna chybí tři zápisy.

Kämpf v zápase proti Washingtonu protrhl své dvanáctizápasové čekání na bod. Ve 35. minutě se zapojil do akce před brankou Pierra Engvalla na 4:1 a bodoval po šestnácté v ročníku. Toronto ve třetí části přidalo ještě jednu branku a udrželo třetí místo ve Východní konferenci.

Góly

Domácí: 10:52. S. Aho II, 32:05. Stastny, 41:57. Jarvis, 55:40. J. Staal

Hosté: 43:22. Zacha

Sestavy

Domácí: Andersen (Raanta) – Chatfield, Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Coghlan – Teräväinen, S. Aho II, Jarvis – A. Svečnikov, Kotkaniemi, Nečas – Martinook, J. Staal, Fast – Noesen, Stastny, Stepan.

Hosté: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Forbort, Clifton – Marchand, Bergeron, Hall – Zacha, Krejčí, Pastrňák – N. Foligno, Coyle, Frederic – Greer, McLaughlin, Cr. Smith.

Rozhodčí

Markovic, McIsaac – Cormier, Nansen

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 959 diváků

Góly

Domácí: 21:29. Bunting, 27:00. Rielly, 30:45. Nylander, 34:20. Engvall, 56:47. Aston-Reese

Hosté: 17:17. Bäckström

Sestavy

Domácí: Samsonov (M. Murray I) – Brodie, Rielly (A), Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Marner (A), Tavares (C), Bunting – Nylander, Kerfoot, Järnkrok – Joe. Anderson, Kämpf, Engvall – Simmonds, Holmberg, Aston-Reese.

Hosté: Kuemper (35. C. Lindgren) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Fehérváry, Irwin – Oshie (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, Kuzněcov, Sheary – M. Johansson, Bäckström (A), Milano – Hathaway, Eller, Aube-Kubel.

Rozhodčí

Joannette, McCauley – Shewchyk, Deschamps

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

18 593 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud