Miroslav Horák
23. června 2008 • 06:00

Rangers: Jágra chceme!

TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věci se konečně daly do pohybu a tajenka Jágrova dalšího pohybu v hokejových sférách je blízko rozřešení. „Chceme Jágra v týmu,“ prohlásil Glen Sather, generální manažer Rangers.



Nová dohoda by se mohla uzavřít dokonce ještě před 1. červencem, kdy se kapitán z Manhattanu stane zcela volným hráčem a bude si moci vybírat z dalších nabídek.

Velitel transakcí v newyorském klubu to prohlásil pro Daily News během víkendového draftu v Ottawě.

„Vím, že Jaromír chce zpátky k nám. S jeho agentem jsem se teď setkal dvakrát či třikrát. Řekl mi Jágrovy představy. On se hodlá vrátit a já jsem mu na oplátku řekl, ho chci taky. Takhle to teď je,“ vyjádřil se Sather k debatám s agentem Patem Brissonem.

Situace se tak obrací o 180 stupňů. Sather totiž zřejmě pozměnil plány. Před pár dny ještě oznamoval, že všichni hráči Rangers spějící ke statutu volných hráčů (tedy včetně Jágra, Rozsívala a Straky), se nového kontraktu v New Yorku do konce června nedočkají.

Nyní Sather připustil, že se Jágr může stát výjimkou. Společně s Brissonem za oponou ottawské burzy mladých talentů rozmlouvali nad hrubou tváří kontraktu pro českou superstar.

List Daily News popisuje, že se oba pánové v obleku a kravatách nejprve ujišťovali o hloubce zájmů pro další spolupráci.

„To jsem chtěl vědět především,“ pronesl Sather. Jakmile vyšlo najevo, že panuje shoda, rozjelo se povídání o konceptu smlouvy.

Zatímco Sather preferuje roční dohodu se zřejmě nepříliš vysokou základní sumou (a o to většími bonusy), aby se tým snadněji vešel do platového stropu, Jágr by se Rangers rád upsal na další dva roky dle modelu 1+1.
Podle názoru Daily News by poté Jágr odešel do Kladna hrát extraligu do nové arény, kterou za vydatné pomoci ostatních připravuje jeho otec. V tu dobu by mu bylo 38 let.

„Já i Glen cítíme, že je ve společném zájmu obou stran pokusit se něco udělat. Doufejme, že na to ještě budeme mít dostatek času. První červenec se blíží,“ připojil agent Brisson.

Satherova reakce? „Nejsem proti. Já se chci taky domluvit před 1. červencem. Uvidíme, není tam zase tolik prostoru,“ naznačil Sather, že s ním zdaleka nebude jednoduché vyjednávání.

Sather Brissonovi navrhnul, ať na tento týden domluví společnou schůzku s Jágrem. Ale to se zřejmě těžko podaří. Jágr je na cestě do Čech a podle jedné verze se dokonce nejdříve zastaví v Londýně, aby si vychutnal tenisový Wimbledon a povzbudil svého zraněného kamaráda Radka Štěpánka.

Tak aspoň Sather přes Daily News zopakoval, jak na Jágra nahlíží. „On ví, jak moc ho jako hráče obdivuju a respektuju. Dohodli jsme se, že ho tu chci vidět. Vyzývám ho neustále,“ řekl GM.

Pokud vše sedí, jak Daily News informoval, ze hry vypadne tým, který byl ochotný Jágrovi zaplatit víc než Rangers. Jestliže newyorský klub neoficiálně nabízí Jágrovi základní kontrakt na 4 miliony dolarů hrubého, Avangard Omsk prý hodil do placu zhruba dvojnásobek, ovšem prakticky zdaněný. Manažer Omsku Anatolij Bardin tak dál v Česku marně čeká na jednání s Jágrem…

Pokud má 36letý útočník naději, že získá smlouvu ještě před nástupem prázdnin, smůlu má Brendan Shanahan.

Tomu Sather jasně řekl, že si musí počkat. Anebo jít o dům dál. „Brendan byl po dva roky naší nedílnou součástí, měl velký podíl na našich úspěších. Ale já si nechci předem zavírat dveře, potřebuju mít víc možností,“ vybídl Sather Shanahana, aby si počkal.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud