4. července 2008 • 08:00

Rangers a Jágr. Konec!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO. VIDEO. Pokračování spojení Jaromír Jágr – NY Rangers skončilo. Podle serveru TFP.com se vedení klubu rozhodlo do kádru přivést jiné, levnější hráče.



Vedení New York Rangers už nepočítá se svou největší hvězdou Jaromírem Jágrem, který se stále nerozhodl o své budoucnosti.

Klub ve čtvrtek získal z Vancouveru švédského útočníka Markuse Näslunda, jenž by měl šestatřicetiletého českého hokejistu nahradit.
Generální manažer klubu Glen Sather prohlásil, že si již další čekání na Jágra nemohl dovolit.

"Posledních pár dní jsem čekal, že se ozve, ale nic se nestalo, proto jsme se rozhodli pohnout dál. Dnes jsem s Jaromírem mluvil a oznámil jsem mu to," uvedl Sather pro server kanadské televize TSN.

Zároveň litoval toho, že se obě strany ani pořádně nedostaly k jednáním o nové smlouvě. "Opravdu jsme nikdy nedostali odpověď na to, co by ho u nás mohlo udržet," řekl deníku Newsday Sather, který v sezoně 2003/04 Jágra přivedl z Washingtonu výměnou za Ansona Cartera.

"Řekl mi, že by tady chtěl hrát. Já mu řekl, že my chceme, aby tady hrál. Ale nikdy se to nedostalo k tomu, aby řekl 'dejte mi tolik a tolik dolarů, já se vrátím a budu hrát v New Yorku'," uvedl Sather.

I přesto má pro Jágra pouze slova chvály. "Myslím, že byl ohromný. Byl naším ofenzivním lídrem a jeho účast na ledě byla znát v každém okamžiku," chválil Sather dosavadního kapitána týmu. "Všechny dobré věci o něm snad ani nelze vyjmenovat. Bohužel, občas se stává, že věci skončí takhle," dodal Sather.

Jágrův agent Pat Brisson ale rozhovory o nové smlouvě popsal jinak. "V minulých měsících jsme se s Glenem bavili o Jaromírovi často. Nebyla to otázka toho, že bychom my měli přijít s nějakou nabídkou. Jaromír chce podepsat smlouvu, pokud mu bude vyhovovat. Čas ukáže," dodal Brison.

Jágr prý usiloval o dvouletou smlouvu za 15 milionů dolarů, zatímco od Rangers dostal nabídku na roční kontrakt na šest milionů. Osud olympijského vítěze z Nagana je tak stále nejistý.

Nejdůležitější milníky kariéře Jaromíra Jágra na Manhattanu čtěte zde>>>

Podle zámořských médií dostal nejproduktivnější Evropan v historii NHL na začátku týdne nabídku z Pittsburghu, kde strávil většinu své zámořské kariéry. Velký zájem o něj má ruský Omsk, kde působil v době výluky v NHL v sezoně 2004/05.

"Pokud mu to v Rusku nevyjde, může nám zavolat a uvidíme, co se dá v jeho věci udělat," prohlásil Sather. Brisson vyjednává podle serveru TSN s několika kluby, včetně týmů z Ruska.

Jágrova mise v Rangers skončila po čtyřech letech, během kterých tým třikrát dovedl do play off a překonal několik klubových rekordů v produktivitě. V nejlepší sezoně 2005/06 zaznamenal 123 bodů a skončil druhý v boji o trofej Arta Rosse i Hartovu trofej.

Pozici hlavního tahouna ofenzivy Rangers po něm převezme Näslund, jenž se upsal na dva roky, během nichž si vydělá osm milionů dolarů. Čtyřiatřicetiletý Švéd naposledy neprožil právě úspěšnou sezonu, když zaznamenal pouze 55 bodů.

Jeho vrcholem byl ročník 2002/03, kdy se díky 104 bodům stal druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Od té doby však křivka jeho výkonnosti klesá.

"Od 1. července jsem myslel na Rangers. Je skvělé, že jsem u nich. Teď se těším na novou výzvu a chci dokázat, že umím hrát lepší hokej než v posledních sezonách," řekl v telefonickém rozhovoru ze Švédska.

S Jágrem ho pojí také fakt, že oba přebírali kapitánské céčko po legendárním Marku Messierovi, jenž se z Vancouveru přesunul v roce 2000 zpět do Rangers.

VIDEO: JÁGR A DALŠÍ RANGERS V AKCI

 

 

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud