8. července 2008 • 10:56

Morrison si plácl s Anaheimem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Brendan Morrison bude hrát v zámořské NHL za Anaheim. S vedením vítěze Stanleyova poháru 2007 se dohodl pravděpodobně na jednoleté smlouvě.



Bližší podmínky včetně finančních nebyly zveřejněny, ale Morrison jakožto nechráněný volný hráč odmítl roční nabídku Vancouveru na 1,9 milionu dolarů.

Právě v dresu Canucks přitom dvaatřicetiletý forvard působil posledních sedm a půl sezony a v šesti z nich nastoupil ke všem zápasům základní části.

V uplynulém ročníku však musel v dubnu již počtvrté za poslední dva roky na operaci s kolenem a dosud rehabilituje. Na začátku přípravného kempu byl však měl být již připraven.

Přes zdravotní potíže se Morrisonovi sešlo v průběhu minulého týdne hned devět nabídek z různých klubů prestižní soutěže a mezi zájemci nechyběly podle zámořských médií Minnesota, Columbus či Los Angeles.

V prestižní soutěži má 39. hráč draftu 1993, kdy si ho vybralo New Jersey, odehráno 674 utkání s bilancí 474 bodů za 159 branek a 315 finálních přihrávek.

Na začátku sezony 1999/2000 se krátce představil českým divákům, když v době vyjednávání o smlouvě hrál spolu s tehdejším spoluhráčem z New Jersey Patrikem Eliášem extraligu za Pardubice.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud