9. července 2008 • 09:56

Demitra může nahradit Näslunda

Autor: lah
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví fanoušci ve Vancouveru nemají hezké léto. Jejich mužstvo hvězdní hráči opouštějí a vyhlédnuté posily se zatím nedaří získat. Vše by mohl změnit příchod Pavola Demitry.



Canucs hodně toužili do svého týmu přivést dlouholetého kapitána Toronta Matse Sundina, který se v létě stal volným hráčem.

Nabídli mu smlouvu na dvacet milionů dolarů, ale stejně ho nepřesvědčili. Švéd poděkoval za zájem a řekl, že si musí nejprve ujasnit, zda chce ještě pokračovat v kariéře.

Pro vedení klubu bylo jeho rozhodnutí o to bolestnější, že přišlo i o Sundinova krajana a dlouholetého vůdce Markuse Näslunda. Ten se po dvanácti sezonách strávených na západním pobřeží stěhuje do Rangers.

Navíc odešel i Brandan Morrison a souboj o bijce Todda Bertuzziho vyhrálo konkurenční Calgary.

Alespoň částečně by mohl vzniklé díry v ofenzívě zalepit Pavol Demitra.
„Chci hrát za tým, který bude vyhrávat a bojovat o Stanley Cup. Možnost hrát za Vancouver je velmi zajímavá,“ řekl patnáctigólový střelec z loňského ročníku rádiu CKNW.

Slovenský forvard se po dvou letech v Minnesotě rozhodl pro změnu a do Kanady ho láká i osobní přátelství s generálním manažerem.

„Mike Gillis byl dlouhou dobu mým agentem a pojí nás velké přátelství. Podpis smlouvy s Canucs by byl skvělý,“ dodal bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2003.

Televize JOJ v úterý dokonce zveřejnila i podmínky smlouvy. Měla by být podepsána na tři roky a hráči vynést čtyři miliony dolarů za sezonu.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud