1. října 2008 • 07:59

Lang rozhodl v nájezdech

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Český útočník Robert Lang z Montrealu rozhodl bekhendovým zakončením v samostatných nájezdech přípravný duel kanadsko-americké NHL proti Detroitu.



Lang tak pomohl porazit jeden z týmů, v němž dříve také působil, a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Hned čtyři z pěti duelů úterního programu se musely kvůli určení vítěze nastavovat.

Sedmatřicetiletý Lang se ke svému nájezdu před zraky vyprodané haly Bell Centre pro více než 21 tisíc diváků rozjel ve druhé sérii za stavu 1:1, poté co před ním neuspěl hostující Marián Hossa.

Souboj u mantinelu v podání dvojice Ryan O'Byrne (Montreal) a Marián Hossa (Detroit).
Souboj u mantinelu v podání dvojice Ryan O'Byrne (Montreal) a Marián Hossa (Detroit).

Teplický rodák, jež hrál v útoku s mladým talentem a zároveň autorem první branky zápasu Maxem Paciorettym a dalším veteránem Alexejem Kovaljovem, následně pokořil Jimmyho Howarda úspěšným bekhendovým blafákem. A protože Valtteri Filppula po něm neuspěl, mohli Canadiens slavit pátou výhru ze sedmi utkání.

Další český útočník Tomáš Plíhal, který se snaží nastálo protlačit do prvního týmu San Jose, pomohl Žralokům svou úspěšnou trefou nastartovat obrat v souboji proti Phoenixu. Domácí Sharks ztráceli po první třetině již 0:2, ale Plíhal ve 23. minutě jediným gólem druhé části snížil, a protože třetí dějství vyznělo 2:1 pro San Jose, muselo se prodlužovat.

V čase 63:03 se trefil Joe Thornton. Dánský nováček Mikkel Boedker si po pondělních dvou trefách připsal tentokrát dvě asistence.

Drama se odehrálo také na ledě Minnesoty, kam zavítalo Chicago. Po dvou třetinách vedli hostující Blackhawks 2:1, ale ve 44. minutě přišla česká souhra v podání Martina Škouly a Tomáše Mojžíše, na jejímž konci byl Stéphane Veilleux a vyrovnal.

Tentýž hráč pak úspěšnou střelou zápěstím rozhodl celý duel necelých 24 sekund před koncem prodloužení. Poprvé se v přípravných duelech před sezonou objevili na ledě také slovenský útočník ve službách Wild Marián Gáborík a po operaci ramena také český útočník Martin Havlát hájící barvy hostů.

Výsledky:
Montreal - Detroit 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 25. Pacioretty, rozhodující sam. nájezd Lang - 27. Leino.

Minnesota - Chicago 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 44. a 65. Veilleux (na první Škoula, Mojžíš), 3. Gillies - 9. Kane, 34. Seabrook.

Edmonton - Calgary 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Branky: 23. a 36. Moss, 6. Phaneuf, 33. Nystrom.

San Jose - Phoenix 4:3 v prodl. (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Branky: 23. Plíhal, 42. Marleau, 52. Setoguchi, 64. J. Thorntnon - 6. Bourret, 17. O. Jokinen, 51. Garth Murray.

Los Angeles - Anaheim 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 11. Moulson - 31. Huskins, rozhodující sam. nájezd Kunitz.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud