2. října 2008 • 17:58

Bettman: NHL se může do Česka vrátit

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy NHL by se v budoucnu mohly do Prahy znovu vrátit. Před víkendovými duely New York Rangers s Tampou Bay, které v O2 Areně odstartují nový ročník slavné soutěže, to připustil komisionář zámořské ligy Gary Bettman.



"Tady je to skvělá hokejová země, hokejové místo a hokejový trh. Podpora zápasů je tu fantastická, takže není důvod, proč bychom se sem nemohli v budoucnu vrátit," uvedl Bettman na dnešní tiskové konferenci v libeňské hale.

"Na takové úvahy je však brzy, protože neplánujeme nijak výrazně dopředu."
Bettman si pochvaloval vřelé přijetí. "Je skvělé, že oba zápasy byly tak rychle vyprodané," uvedl Bettman.

Ocenil velký zájem a nadšení organizátorů dotáhnout vše ke zdárnému konci. "Proměnit plány v realitu vyžaduje hodně společné práce. Věřím, že jak v Praze, tak ve Stockholmu, půjde o úspěšně akce," řekl šéf NHL. Ve švédské metropoli se o víkendu utkají Ottawa s Pittsburghem.

Praha byla podle Bettmana od začátku v popředí mezi uchazeči o pořadatelství evropských zápasů NHL. "S představiteli českého svazu jsme měli vždy dobré vztahy. Hokej tu má velkou tradici a dlouhou historii, vždyť slaví už sto let od svého vzniku.

Vyrostli zde velcí hráči, v NHL jich hrálo okolo 250 a spousta z nich tam excelovala. Jde o zemi olympijských vítězů," připomněl Bettman.

I přesto, že Rangers přišli o svou velkou hvězdu Jaromíra Jágra, který měl být hlavním lákadlem, oba zápasy uvidí zaplněné hlediště největší české haly. "Je to skvělé místo ve sportovní zemi. Už se na zápasy moc těšíme," uvedl šéf hráčské asociace NHLPA Paul Kelly.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud