6. října 2008 • 11:18

Luongo s céčkem na helmě

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Originálním způsobem vyřešil Vancouver označení svého nového kapitána, brankáře Roberta Luonga. Devětadvacetiletý Kanaďan byl jmenován nástupcem Näslunda, přestože podle pravidel NHL gólmani "céčko" na dresu nosit nesmí.



V nedělním závěrečném přípravném utkání Canucks s Anaheimem se Luongo objevil s tmavě modrým C na přední straně masky, která mu chrání krk.

"Může to symbolizovat cokoliv," odpověděl generální manažer Vancouveru Mike Gillis na otázku novinářů, zda písmeno C symbolizuje Canucks či označení kapitána. Canucks jmenovali Luonga kapitánem v úterý, brankáři v NHL se této pocty dostalo po 61 letech.

V sezoně 1947/48 byl v této roli v Montrealu Bill Durnan. Právě jeho výlety z brankoviště k diskusím s rozhodčími vedly k tomu, že NHL zakázala, aby gólmani plnili roli kapitána či jeho asistenta.

Luongo tak nebude v této funkci mít oficiálně žádné pravomoci, ale spíše jde o symbol nového lídra. Dosavadní kapitán Näslund podepsal jako volný hráč dvouletou smlouvu s New Yorkem Rangers.

Vedení Vancouveru v neděli také uzavřelo nováčkovskou smlouvu s centrem Codym Hodgsonem. Osmnáctiletého útočníka si Canucks vybrali jako desítku letošního draftu.

V uplynulé sezoně působil v juniorské OHL v celku Brampton Battalion a jako kapitán dovedl kanadskou osmnáctku ke zlatu na mistrovství světa hráčů do osmnácti let v ruské Kazani.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud