6. října 2008 • 13:10

Rangers zatím šlapou i bez Jágra

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, dvě výhry. Zatím to vypadá, že Rangers nemusejí po odchodu Jaromíra Jágra zabřednout do marasmu. Naopak přes léto totálně překopaná Tampa (od vedení až přes průvan v kádru) má co zlepšovat...



I když v Česku nejproduktivnější Evropan v historii nenastoupil, tak se valná většina rozhovorů točila kolem něj. Fanoušci sami od sebe říkali: Škoda, že tady Jágr nebyl... Také zámořští novináři ve svých otázkách českého hokejového velikána nemohli ignorovat.

Hlavní téma po včerejším zápase tedy znělo: Rangers válí i bez Jágra. „Zatím to klape, jsme rádi. Musíme se prostě s jeho absencí nějak vyrovnat.

Už je to minulost, musíme se koukat před sebe,“ uvedl obránce Michal Rozsíval. „Možná bez něj hrajeme trošku jinak, přímočařeji. Ale těžko takhle zkraje sezony hodnotit.“

Spokojený může být i Chris Drury, Jágrův nástupce v prestižní roli kapitána. „Máme dvě výhry po dvou zápasech, takže je to dobré,“ tvrdil po včerejší bitvě. A co říká na to, že převzal kapitánství právě po Jágrovi?

„Je to pro mě obrovská pocta, vždyť je to jeden z nejlepších hráčů v historii. Hodně jsem se od něj naučil, jsem velmi šťastný, že jsem s ním mohl ten rok hrát,“ dodal nový lídr Rangers. Náladu mohl mít dobrou.

Zato výprava Lightning se v podobném rozpoložení přes oceán určitě nevracela. Po sobotním neurovnaném představení si ani včera tým sebevědomí moc nezvedl. „Hlavně ve druhé třetině nás Rangers úplně zesměšnili. Udělali z nás malé kluky,“ uznal Václav Prospal.

Přitom to původně mělo být naopak. Nabitý útok Tampy Bay měl kralovat. „Máme hodně ofenzivní mužstvo, ale tady jsme to moc neukázali,“ věděla česká hvězda. „Musíme ještě najít nějaký rytmus. Styl hry, co nám bude vyhovovat.“

V kabině je totiž oproti minulé sezoně hromada nových tváří. Ne všechno proto zatím klape, jak má. „Musíme se sehrát. Snad to co nejdřív bude lepší,“ doufal Radim Vrbata.

Ani on, jeden z největších letních nákupů týmu, se v Praze neprosadil. „Každý by chtěl nějakým bodem vkročit do sezony. Ale my jsme dali dvakrát jen jeden gól, bylo to těžké,“ tvrdil 27letý útočník. „Rangers hráli dobře dozadu, k tomu mají výborného gólmana.“

Právě až příliš defenzivní hra hlavně v sobotu nepotěšila fanoušky, kteří se těšili na krásné góly a akce, jaké znají ze sestřihů NHL. „Oba týmy si ještě ,sedají,. Vypadalo by to úplně stejně, kdyby se hrálo v Americe. Taky by to bylo opatrné, protože nikdo nechce na úvod prohrát,“ uzavřel Vrbata.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud