6. října 2008 • 16:24

NHL v televizi vidělo přes půl milionu diváků

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímý přenos sobotního zahajovacího utkání kanadsko-americké NHL v Praze mezi Tampou Bay Lightning a New Yorkem Rangers vidělo na obrazovkách Novy 550.000 dospělých diváků.



To je mimo jiné zhruba dvakrát více, než v průměru lákaly přenosy play off české hokejové extraligy letos na jaře na ČT2, ale méně než například finále letošního mistrovství světa v hokeji.

"Utkání v sobotu sledovala pětina lidí starších 15 let v tu dobu u televizních obrazovek," řekla ČTK mluvčí Novy Michaela Fričová. Ještě o čtyři procenta vyšší byl podíl Novy v její hlavní cílové skupině diváků mezi 15 a 54 lety.

Sobotní utkání vysílala kromě Novy také dřívější placená satelitní a kabelová stanice Galaxie sport. Ta se v sobotu právě v souvislosti s utkáním NHL přejmenovala na Nova sport, neboť patří stejnému majiteli jako celoplošná Nova.

Stanice Nova sport navíc vysílala nejen sobotní, ale i druhé, nedělní pražské utkání NHL mezi stejnými soupeři. Nova sport bude vysílat a Galaxie sport v minulosti pravidelně vysílala i další přímé přenosy NHL a Stanley Cupu. Přesné údaje o sledovanosti jako na Nově ale nejsou k dispozici, neboť Nova sport nevyužívá přesného peoplemetrového měření ATO-Mediaresearch.

"NHL patří od začátku k nejsledovanějším pořadům naší televize. A to i přes nepříliš atraktivní vysílací čas. Pravidelně vysíláme až po půlnoci. Lepších výsledků dosahuje pouze fotbalová Premier League, kterou vysíláme o víkendech," uvedl na dotaz ČTK Michal Klouda za stanice Nova sport.

Zájem diváků o jedno utkání NHL na Nově byl vyšší než letos na jaře o vyřazovací boje české hokejové extraligy. Celkem 28 zápasů play off, které letos odvysílala Česká televize na ČT2, sledovalo v průměru 261.000 diváků.

Největší zájem byl o sedmý a rozhodující zápas finále mezi Slavií a Karlovými Vary, který si nenechalo ujít 421.000 fanoušků. V průměru se na hokejové play off dívalo devět lidí z každé stovky u obrazovek.

Vítězství Ruska nad domácím týmem Kanady v prodloužení ve finále hokejového mistrovství světa pak sledovalo v přímém přenosu na ČT2 886.000 diváků.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud