31. prosince 2008 • 16:39

Sundin už začal trénovat s Vancouverem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský útočník Mats Sundin vyjel v úterý poprvé k tréninku s hokejisty Vancouveru, s nimiž před dvěma týdny podepsal roční kontrakt. "Je fajn být zase zpátky," řekl sedmatřicetiletý hráč zámořským novinářům.



Připustil, že připojit se k týmu uprostřed rozehrané sezony po pětiměsíčním přemítání o další kariéře znamená velkou výzvu.

Zatím není jasné, kdy se zapojí do NHL. Určitě s týmem ještě nevyrazí k nadcházejícím dvěma duelům, které Vancouver sehraje 1. ledna v Nashvillu a o den později na ledě Atlanty.

Bývalý dlouholetý kapitán Toronta si v této sezoně vydělá přibližně pět milionů dolarů. Podle všeho činí hlavní část z této sumy podpisový bonus ve výši čtyř milionů. Sundinův roční plat je 1,63 milionu dolarů. O část této sumy ale přijde, neboť sezona NHL je už v polovině.

Vancouver se o Sundina zajímal již v létě, kdy mu nabízel dokonce dvouletou smlouvu za 20 milionů dolarů. Obě strany se však dohodly až nedávno.

Jednička draftu z roku 1989 doposud v NHL nasbírala v 1305 utkáních 1321 bodů a vstřelila 555 branek. V 83 duelech play off Sundin přidal 74 bodů za 35 tref a 39 asistencí. O triumf ve Stanleyově poháru usiloval trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Turína dosud marně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud