2. ledna 2009 • 13:49

Vokoun jako na houpačce

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nahoru dolů. Kolikrát takhle o brankářském řemesle vyprávěl gólman Tomáš Vokoun. A nebyly to plané řeči, v současné době přesně něco takového zažívá na vlastní kůži. Musí si připadat jako na horské dráze.



Nejdříve dvakrát v řadě vychytal čisté konto (proti Nashvillu a Coloradu), potom však přišel útlum. Dvakrát ze čtyř utkání ho kouč stáhl předčasně ze hry, celkově během tohoto zpropadeného období inkasoval dvanáct gólů!

To jsou zvraty... „Člověk neustále chybuje. Je ale pravda, že tohle se mi v kariéře ještě nikdy nestalo. Ale na nikoho nesvaluju vinu. Pokud vás trenér tolikrát vyndá z branky, se sebevědomím to trošku zamává,“ připustil v rozhovoru se zámořskými novináři.

Vokouna čísla
25 zápasů, 8 výher, 12 proher, úsp.: 91,6 %, průměr: 2,83, tři nuly


Naposledy nedochytal zápas se slabým týmem New York Islanders, který se odehrál poslední prosincový den. Vokoun inkasoval ve dvou třetinách tři góly z dvaadvaceti střel a i když vyloženě nepropadl, trenéra Petera deBoera vůbec nepřesvědčil.

„Počítám mu i jeden gól, který neplatil. Takže celkově už to byl dostatečný důvod,“ uvedl kouč. Na poslední třetinu poslal do branky Craiga Andersona, který inkasoval jednou. Florida prohrála 2:4 a zaznamenala čtvrtou porážku v řadě.

Po výborném období, kdy uspěla pětkrát ze šesti utkání a přiblížila se k pozicím pro play off, se tedy dostala do dalšího útlumu. Stejně jako oba brankáři. Přitom při nedávném úspěšném tažení se říkalo, že klub Lightning má aktuálně nejlepší brankářskou dvojici v NHL. A teď?

Tři z posledních čtyři zápasů nominovaní brankáři nedochytali. „Nemyslím si, že je to všechno o gólmanech. Ostatní hráči jim musí v určitých situacích pomoct,“ tvrdí trenér, který v posledních týdnech odmítá přesně rozdělit, kdo je v mužstvu jasná jednička.

Jedno je jasné, v sobotním utkání v Pittsburghu bude chytat Anderson. Dochytá ale? Nebylo by divu, kdyby se do akce dostal i Vokoun...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud