6. ledna 2009 • 12:22

Vymění Florida gólmana Vokouna?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud štědře placený brankář nechytá pravidelně, okamžitě se objeví spekulace o výměně. To se týká i Tomáše Vokouna! Podle deníku Ottawa Sun totiž vedení Floridy uvažuje o tom, že se brankáře zbaví.



A údajně už v nejbližší době... Na první pohled se to zdá logické, neboť Vokoun s platem 5,5 milionu dolarů ztratil pozici jedničky a střídá se s Craigem Andersonem, jenž pobírá jen 575 tisíc dolarů. Takže úvahy severoamerických médií putují správným směrem.

Ovšem situace má jeden velký háček. Vokoun totiž může spoléhat na klauzuli ve smlouvě, že nesmí být vytrejdovaný bez svého souhlasu. A nezdá se, že by k výměně dal souhlas, na Floridě je především z hlediska rodinného zázemí spokojený. Ovšem hokejově to není žádná sláva.

Trpělivost už dochází i trenérovi Peteru DeBoerovi, jenž nedávno v rozhovoru pro zámořská média popisoval, jak už ho nebaví neustále během utkání střídat kvůli mizerným výkonům oba gólmany. „Už jsem z toho unavený,“ připustil.
Dva poslední duely odchytal Anderson, předtím ve třech případech ze čtyř utkání se v brance prostřídali s Vokounem. Ani jeden z nich neoplývá famózní formou.

Proto s nimi trenér na začátku týdne promluvil. O čem? „Takové pohovory jsou mezi hráči a trenérem, nepatří na tiskovou konferenci,“ uvedl kouč pro deník The Sun-Sentinel. „Jsem zodpovědný za dalších dvacet hráčů v kabině, nejenom za to, aby se oba brankáři cítili dobře. Vždycky udělám všechno pro to, aby mužstvo mělo šanci vyhrát,“ jednoznačně naznačil, že brankáře bude nasazovat podle formy.

Což je velký nápor na Vokounovu psychiku. Jeden z nejlepších gólmanů v NHL v uplynulých letech přišel na Floridu v minulé sezoně, a i když mužstvo nedovedl do play off, byl nejlepším hráčem týmu. To se tentokrát rozhodně říct nedá.
„Musím se s tím nějak vyrovnat. Nikdo nemá rád, když nechytá, ale takový je hokejový život,“ uvedl nedávno.

Jedno je jisté – jeho psychika prochází pořádnou zkouškou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud