9. ledna 2009 • 12:33

Malkin kraluje bodování NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin z Pittsburghu má v době, kdy se základní část zámořské NHL láme do své druhé poloviny, stále velký desetibodový náskok v čele produktivity.



Malkin si z 42 zápasů připsal 63 bodů za 15 branek a 48 asistencí. V boji o Art Ross Trophy jej pronásleduje obhájce vítězství Alexandr Ovečkin z Washingtonu, který vstřelil 27 branek a na 26 přihrál.

Ovečkin odehrál 39 zápasů, ale oproti Malkinovi má jen jeden zápas k dobru, protože dva vynechal kvůli zdravotním potížím. Třetí Sidney Crosby má na kontě rovněž 53 bodů za 16 tref a 37 přihrávek.

Z českých hokejistů je nejproduktivnější na devátém místě Patrik Eliáš z New Jersey, jenž si ve 40 duelech připsal 46 bodů za 18 gólů a 28 asistencí.

V souboji o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce se zatím dělí rovněž obhájce Ovečkin o prvenství s 27 góly s Rakušanem s českými předky Thomasem Vanekem z Buffala a Jeffem Carterem z Philadelphie.

Čtvrtý Phil Kessel z Bostonu vstřelil 24 branek. Suverénně nejlepším nahrávačem je Malkin, druhý Marc Savard z Bostonu na něj ztrácí deset asistencí.

Pozici nejproduktivnějšího obránce zaujímá Švýcar Mark Streit z New Yorku Islanders, který má na kontě z 42 zápasů 33 bodů za osm branek a 25 asistencí.

Kanadskému bodování nováčků vládne Kris Versteeg z Chicaga, který nasbíral v 37 duelech 33 bodů za 13 tref a 20 přihrávek. Bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech vládne s 28 kladnými body Savard z Bostonu.

Hráči Bruins zaujímají v této statistice první čtyři pozice, přičemž čtvrtý je s 23 plusovými body český útočník David Krejčí. Nejhorší je s 26 zápornými body Rod Brind´Amour z Caroliny.

'Zlým mužem' NHL je se 120 trestnými minutami Shane O´Brien z Vancouveru.

Brankářům vládne s průměrem 1,82 inkasované branky na zápas i s úspěšností zákroků 93,4 procenta dvacetiletý nováček Steve Mason z Columbusu.

Stejně jako Roberto Luongo z Vancouveru a Niklas Bäckström z Minnesoty udržel pětkrát čisté konto. S 25 výhrami vévodí NHL Miikka Kiprusoff z Calgary.

Český gólman Tomáš Vokoun z Floridy, který v současné sobě bojuje o pozici jedničky týmu s Craigem Andersonem, má stoprocentní úspěšnost při samostatných nájezdech, které rozhodují v případě nerozhodného stavu i po prodloužení o vítězi.

Vokoun nedostal z šesti pokusů soupeře ani jeden gól. Ještě lépe si vede Bäckström, který neinkasoval z osmi nájezdů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud