12. května 2009 • 09:32

Modano a konec? Zapomeňte!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejproduktivnější Američan v historii severoamerické hokejové ligy NHL Mike Modano se rozhodl pokračovat v kariéře a nastoupit již do své 20. sezony. Osmatřicetiletý střední útočník Dallasu Stars to potvrdil na oficiálních stránkách klubu.



"Rozhodl jsem se, že budu dál hrát. Asi to není překvapení, ale chtěl jsem si vzít čas a promyslet to," uvedl Modano, kterému prý v rozhodování pomohlo sledování zápasů play off.

"Vidět, jak ostatní hrají play off, mi to usnadnilo. Je to nejlepší období sezony a příští rok se ho chceme také zúčastnit. Miluju tuhle hru. Dokud mě tu budou chtít, rád budu hrát," dodala hvězda Dallasu, který v Západní konferenci skončil dvanáctý z 15 celků.

Modano v této sezoně obsadil v klubovém kanadském bodování čtvrtou příčku. V 80 zápasech nasbíral 46 bodů za 15 gólů a 31 asistencí. Poslední zápas sezony byl pro jedničku draftu z roku 1988 zároveň 1400. v kariéře.

Celkem za 19 sezon v NHL nasbíral 543 gólů a 786 asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hokejistu narozeného na území Spojených států amerických.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud