1. června 2009 • 05:10

VIDEO: Malkin se porval se Zetterbergem!

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO, VIDEO - Hokejisté Pittsburghu prožili další smutný večer. Ve druhém zápase finále Stanley Cupu podlehli Detroitu na jeho ledě 1:3 a v sérii prohrávají už 0:2. Navíc přišli o hvězdného Jevgenije Malkina, který byl v závěru vyloučen za rvačku.



Urputná bitva plná osobních soubojů, obrovské nasazení, skvělé brankářské zákroky - tak by se dalo stručně charakterizovat druhé utkání. Skóre zápasu otevřel v 17. minutě v přesilovce Jevgenij Malkin. Pro ruského útočníka to byl už dvanáctý gól letošního play off, s devětadvaceti kanadskými body se navíc osamostatnil na čele tabulky produktivity.

Vypjatý moment, který může sehrát v celé sérii hodně důležitou roli, přišel zhruba dvě minuty před koncem. Otrávený Malkin se vcelku zbytečně pustil do pěstního souboje s Henrikem Zetterbergem, následně byl vyloučen a podle zveřejněného zápisu dostal trest za vyprovokování.

Bitka Malkina se Zetterbergem
Bitka Malkina se Zetterbergem


Ten, pokud je udělen v posledních pěti minutách utkání, znamená automatický jednozápasový distanc. Otázkou je, zda se vedení NHL odhodlá tento trest udělit tak důležitému hráči.

Kouč Red Wings Mike Babcock je přesvědčen, že nikoliv: "Myslím, že se nic nestane. Chlapci na ledě bojují, jsou frustrovaní, k něčemu takovému občas dojde, patří to ke hře," obhajoval na tiskové konferenci soupeřova hvězdného útočníka. Malkinova případná absence by každopádně mohla být pro Penguins zničující důsledky.

VIDEO - Podívejte se na zmíněnou Malkinovu rvačku:



Detroit se ale nenechal inkasovanou brankou zaskočit a ve druhém dějství se mu podařilo stav otočit. Vyrovnání přišlo z hole obránce Ericssona, ten napřáhl na modré čáře a zkušeně prostřelil vše co mu stálo cestě. Na jeho brance si asistenci připsal i Čech Jiří Hudler. O šest minut později předvedl po závaru v brankovišti Filpulla krásný backhand z obtížného úhlu a poslal Red Wings do vedení.

VIDEO - Podívejte se na Filpullův povedený backhand:



Penguins se sice snažili vyrovnat, ale všechny jejich pokusy troskotaly na vynikajícím brankáři Osgoodovi. Ten se díky svým výkonům stále více blíží Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů.

Gól, který Pittsburgh definitivně zlomil, přišel naprosto nečekaně. Detroitský Abdelkader se sám rozjel s pukem do útočného pásma, kde proti němu stáli tři bránící hráči. Útočníkovým jediným cílem bylo získat čas k tomu, aby jeho spoluhráči mohli vystřídat. Celkem v poklidu, obtěžován jen jedním protihráčem, se ale dostal až k nahození na brankáře Fleuryho.

Z obyčejného nahození se však nakonec vyklubala velice jedovatá a nečitelná střela, jenž zapadla přesně do růžku soupeřovy brány. Nešťastný gólman jen upadl na záda a dlouhé vteřiny zíral vzhůru. Tušil, že dvoubrankový náskok už Detroit v dalších patnácti minutách nepustí.

Ohlasy po utkání >>>

Další utkání je na programu v noci z úterý na středu od 02:00 v pittsburghské Mellon Aréně. Pittsburgh nutně potřebuje vyhrát aby si udržel reálnou šanci na zisk Stanley Cupu. Bude mít k dispozici i Malkina? Uvidíme.

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3:1
(0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Ericsson (Hudler, Helm), 31. Filppula (Holmström, Hossa), 43. Abdelkader (Holmström, Hossa) - 17. Malkin (Letang, Guerin).
Rozhodčí: McCreary, Joannette - Morin, Miller.
Vyloučení: 1:3, navíc Zetterberg (Detroit) 5 min, Malkin (Pittsburgh) 5 a 10 min. Využití: 0:1.
Střely na branku: 26:32.
Diváci: 20.066. Stav série: 2:0.

Detroit: Osgood - Rafalski, Lidström, Kronwall, Stuart, Lebda, Ericsson - Hudler, Helm, Samuelsson - Franzén, Zetterberg, Cleary - Holmström, Filppula, Marián Hossa - Leino, Abdelkader, Maltby.

Pittsburgh: Fleury - Gončar, Orpik, Scuderi, Gill, Eaton, Letang - Kennedy, J. Staal, Cooke - Guerin, Crosby, Kunitz - Talbot, Malkin, Fedotěnko - Dupuis, Adams, Šatan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud