1. července 2009 • 21:38

Niedermayer zůstane v Anaheimu další rok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský hokejový obránce Scott Niedermayer podepsal jako volný hráč smlouvu s Anaheimem, jehož vedení přislíbil těsně před víkendovým draftem NHL pokračování v kariéře.



Pětatřicetiletý čtyřnásobný vítěz Stanleyova poháru uzavřel roční smlouvu na šest milionů dolarů a ještě si může přilepšit na bonusech.

Niedermayer na začátku ročníku 2007/08 po zisku Stanleyova poháru s Anaheimem vynechal kvůli dlouhému váhání dva a půl měsíce sezony, ale tentokrát dal klubu včas najevo, co plánuje. Ducks následně vyměnili dalšího elitního beka Chrise Prongera do Philadelphie.

V uplynulém ročníku odehrál Niedermayer všech 82 utkání a zaznamenal 59 bodů za 14 branek a 45 asistencí. Ve 13 zápasech play off do vyřazení ve druhém kole s Detroitem si připsal tři trefy a sedm přihrávek. Letos skončila hráči, který má ve sbírce i zlato z olympijských her v Salt Lake City z roku 2002, z mistrovství světa v Praze i Světového poháru 2004, čtyřletá smlouva na 27 milionů dolarů.

V NHL odehrál 1183 utkání a zaznamenal 692 bodů za 162 branek a 530 asistencí. Ze 202 zápasů play off má na kontě 25 přesných zásahů a 73 přihrávek. V roce 2004 získal Norris Trophy pro nejlepšího obránce a v roce 2007 Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Před triumfem s Anaheimem se třikrát radoval ze Stanleyova poháru s New Jersey.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud