28. července 2009 • 20:37

Kaberle v Carolině končí. Klub ho vyplatí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce František Kaberle končí v Carolině. Vedení klubu NHL se podle internetového serveru televizní stanice TSN rozhodlo vyplatit mu dvě třetiny smlouvy pro nadcházející sezonu, téměř 1,5 milionu dolarů, a uvolnilo ho tak ze svých služeb.



O odchodu pětinásobného světového šampiona z Caroliny, které v roce 2006 pomohl k zisku Stanleyova poháru, se spekulovalo už od konce uplynulé sezony.

Pětatřicetiletý bek se totiž v závěru minulého ročníku kanadsko-americké ligy často nevešel do sestavy. Hurricanes navíc v letní přestávce angažovali do obrany řadu nových hráčů.

"Tento krok je součástí naší snahy změnit obranu týmu, v které by měli hrát vyšší a urostlejší hráči," vysvětlil generální manažer Jim Rutherford klubové rozhodnutí. "Děkujeme Františkovi za všechno, co pro náš klub udělal, zejména za vítězný gól v sedmém finálovém zápase Stanleyova poháru v roce 2006," poukázal Rutherford na zřejmě životní branku kladenského odchovance.

Starší z bratrské dvojice a syn někdejšího slavného obránce Františka Kaberleho působil v Carolině od roku 2005. Celkem má na kontě 523 duelů v NHL v dresech Los Angeles, Atlanty a Caroliny. V play off přidal dalších 32 startů. Ve všech zápasech nasbíral celkem 207 kanadských bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud