19. srpna 2009 • 17:12

Veterána Cheliose láká Petrohrad!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová kariéra legendárního veterána Chrise Cheliose by mohla pokračovat v Rusku! O sedmačtyřicetiletého obránce, kterému Detroit neprodloužil smlouvu, se prý zajímá Petrohrad.



Podle serveru gazeta.ru by se Chelios angažmá v KHL nebránil. "Všude jsem rozhlásil, že chci hrát dál. Ale v mém věku je těžké sehnat klub," řekl Chelios, který byl v uplynulé sezoně nejstarším hráčem NHL.

Přes léto se připravoval na novou sezonu stejně jako v minulých letech a doufá, že do jejího začátku angažmá sežene. Kromě Petrohradu americký hokejista zvažuje i možnost, že by v rodném Chicagu nastupoval v nižší soutěži AHL za tým Wolves.

U trenéra Rona Wilsona také sondoval, jestli by o něho neměli zájem v Torontu.

Chelios se zajímal: Nemáte místo v Torontu? >>>

"Od začátku sezony prostě chci hrát hokej, ať už to je na farmě nebo v Evropě. Doufám, že to však bude v NHL," prohlásil. "Nevylučuji žádnou možnost. Je tady taky ruská liga, ale problém je, že bych byl daleko od rodiny a dětí. Hokej mám rád, ale děti miluji, takže uvidíme," dodal.

V uplynulé sezoně odehrál Chelios v NHL 28 zápasů, v play off přidal dalších osm startů. Celkově má americký bek na kontě včetně bojů o Stanleyův pohár 1910 zápasů, v kterých nasbíral 1092 bodů. V minulosti hrál i za Montreal a Chicago, v Detroitu působil od roku 1999.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud