1. října 2009 • 09:32

Miliardář Balsillie nemůže koupit Phoenix

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský miliardář Jim Balsillie neuspěl s nabídkou na odkup hokejového klubu Phoenix Coyotes. Ve středu jeho návrh zamítl federální insolvenční soud.



Znamená to částečné vítězství pro samotnou NHL, která si nepřála, aby Balsillie přesunul zadlužený klub z Arizony do kanadského Hamiltonu.

Soudce Redfield Baum sice zamítl i nabídku NHL, ale představitelům soutěže nechal dveře otevřené. Pokud vylepší svůj návrh tak, aby se zamlouval dosavadnímu vlastníkovi Jerrymu Moyesovi a bývalému kouči Waynu Gretzkému, může klub získat. Potom plánuje NHL přeprodat tým vhodnému kupci. "V hokejové terminologii soud přihrál puk NHL, která se může rozhodnout ke střele do sítě či se puku zbavit," uvedl Baum.

Šéf společnosti BlackBerry Balsillie se údajně proti rozsudku soudu neodvolá. Za Phoenix nabízel 242 milionů dolarů, jeho návrh ale zástupci klubů NHL jednohlasně zamítli kvůli údajné nedůvěryhodnosti. Balsillie už se v minulosti pokoušel koupit také Nashville a Pittsburgh, které rovněž zažívaly těžkou finanční situaci.

Zástupce komisionáře NHL Bill Dally byl potěšen, že soud potvrdil soutěži právo na výběr majitele a místo, kde bude klub dál působit. "Naším cílem je zajistit dlouhodobou stabilitu Kojotů v Glendale (současném působišti týmu)," dodal Dally.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud