19. ledna 2010 • 12:42

VIDEO: Po ráně loktem přestal dýchat

Autor: Ondřej Roubínek
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Na mistrovství světa hokejistů do dvaceti vedl Kanadu s kapitánským céčkem na prsou, ale Patrice Cormier si stejně nedá pokoj. V juniorské QMJHL opět předvedl brutální zákrok loktem, po kterém skončil jeho soupeř Mikael Tam na ledě v bezvědomí.



Devatenáctiletý centr týmu Rouyn-Noranda skočil po střídání na led, rozjel se proti obránci Quebecu Remparts a zasáhl ho loktem do hlavy. Tam se zhroutil na led a divákům se naskytl hrůzný pohled na jeho bezvládně se třesoucí tělo.

Podle informací zámořských médií dokonce přes půl minuty nedýchal a okamžitě byl převezen do nemocnice. Jeho stav je stabilizovaný a nechutný Cormierův zákrok by mohl odnést snad "jen" zlomenou čelistí.

Kanadský talent byl vedením soutěže okamžitě suspendován a hrozí mu distanc do konce sezony. Šéf quebeckého klubu, legendární Patrick Roy, navíc okamžitě zavolal policii, která již vyslechla několik svědků.

Patrice Cormier na tréninku před světovým šampionátem hokejistů do dvaceti let
Patrice Cormier na tréninku před světovým šampionátem hokejistů do dvaceti let


Podle generálního manažera Devils Lou Lamoriella, který se s nadějí svého klubu spojil, sice celá věc není na trestní stíhání, ale hrozba soudních tahanic se nad Cormierem opravdu vznáší.

Kapitán kanadské dvacítky Patrice CormierFoto ČTK/AP


Cormier, kterého v roce 2008 draftovali New Jersey Devils jako svou druhou volbu, se navíc něčeho podobného nedopustil poprvé. Právě před domácím šampionátem dvacítek pocítili jeho lokty na své hlavě Švéd Anton Rodin a Teemu Hartikainen z Finska.

Cormierův loket Rodinovi:

Vstoupit do diskuse
10
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud