9. února 2010 • 19:07

Potvrzeno: NHL v říjnu odstartuje v Praze

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď už je to definitivně jasné. Nová sezona NHL opravdu začne v Praze, přesně jak naznačovaly předběžné informace ze zákulisí. V O2 Areně se 9.-10. října utkají kluby Boston Bruins a Phoenix Coyotes.



„Výběr není náhodný. Chtěli jsme oslovit týmy s co největším zastoupením českých hráčů,“ vysvětloval majitel pořádající agentury Miroslav Černošek.

Ve finální fázi se jednalo s šesti kluby, volbou číslo jedna byl Washington s hvězdným Alexandrem Ovečkinem.

Nakonec to dopadlo jinak, čeští diváci se tak mohou těšit na vystoupení Davida Krejčího a Vladimíra Sobotky v dresu Bostonu a Radima Vrbaty, Petra Průchy, Roberta Langa, Martina Hanzala a Zbyňka Michálka hrajících za Phoenix. Smlouvu podepsanou i na příští rok mají zatím najisto Krejčí a Vrbata s Průchou.

„Ohromně se do Česka těším. Kluci v kabině se mě už ptali, jaké restaurace jim doporučím,“ svěřil se s úsměvem bostonský útočník Krejčí.

NHL se do Prahy dostane podruhé ve své historii. Premiéra mezi kluby New York Rangers a Tampa Bay Lightning v roce 2008 měla úspěch, přestože sešlo z původně zamýšleného vystoupení Jaromíra Jágra. „Hráči odjížděli z Prahy extrémně spokojení,“ prohlásil zástupce slavné soutěže Tyler Currie.

Co bude tentokrát jinak? Tak předně by měly být levnější vstupenky. „Tenkrát jsme to nastavovali pro Rangers s Jágrem, jenže Jaromír pak odešel z Ameriky do Ruska,“ popisoval šéf hokejového projektu Vladimír Šafařík.

Další odlišností je možnost, že jeden ze zámořských klubů sehraje před startem NHL přátelský duel s dosud neupřesněným extraligovým celkem.

Agentura Česká sportovní o tom právě teď jedná se zástupci NHL. Teprve až budou sladěny detaily, oslovi se konkrétní český klub. „Jestli se to povede? Podle mého je to velmi, velmi pravděpodobné,“ prozradil Šafařík.

Už během olympiády ve Vancouveru se navíc bude rokovat o další hokejové lahůdce. Češi by na svém území rádi uspořádali i zápas pod širým nebem. V příští sezoně na to nedojde, o atraktivní podívanou je totiž velká poptávka. V dohledné době se to přesto může podařit.

„Čekají mě na toto téma rozhovory s šéfem NHL Garym Bettmanem,“ řekl Černošek.

Zatímco tahle představa stále vypadá trochu jak sci-fi, říjnovou show už nic nepokazí. NHL tou dobou odstartuje nejen v Praze, ale i v Helsinkách (utkání Minnesota – Carolina) a ve Stockholmu (San Jose – Columbus).

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud