František Suchan
11. října 2010 • 04:00

Tohle už byla NHL. Prahu nadchl Vrbata i bitky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reputace napravena. Lepší, mnohem lepší zanechaný dojem. NHL v Praze se napodruhé povedla. Tentokrát fanoušci neodcházeli s pocitem prázdnoty podvedeného snílka. Souboji Bostonu s Phoenixem se bavili. Sobotní partie (5:2 pro Coyotes) nadchla, včerejší (3:0 pro Bruins) zahřála. Tady jsou události zámořského víkendu, na které budou diváci vzpomínat…



Tak přece jenom. Tohle byla podívaná, jakou za oceánem tolik vychvalují. Ti, kteří před dvěma lety po nudě v podání Rangers a Tampy Bay ztratili víru, dostali důkaz, že nad NHL lámali hůl předčasně.

„Myslím, že fanoušci tady viděli ligu takovou, jaká opravdu je,“ potvrdil Nathan Horton, útočník Bostonu a s celkem čtyřmi body nejlepší hráč víkendu. „Praha je skvělé místo pro hokej, rád jsem si tu zahrál.“

V sobotu si tribuny pošmákly na sedmigólové podívané, na atraktivní útočné hře. Včera si svoje našli i fajnšmekři, hltající drobnosti, maličké důkazy o tom, že NHL je soutěž nejvyšší úrovně.

Kdo sledoval rychlost a přesnost přihrávek, důraz u mantinelů a před brankami, přímočarost akcí, plesal blahem. Boston s Phoenixem hned po utkání vyrazili na letiště. Ale co po jejich vystoupeních zůstane v paměti?

VRBATŮV KONCERT
Český útočník Radim Vrbata ve službách PhoenixuFoto Michal Beránek SPORT

Sobotní partie, to byl večer Radima Vrbaty. Hvězda Coyotes zazářila dvěma góly a asistencí.

Útočníkova šikovná dorážka ze vzduchu otevřela skóre, stal se tak historicky prvním Čechem, který se ve své zemi trefil v zápase NHL.

O svém umění přesvědčil i David Krejčí, který si za oceán odváží tři asistence a sebevědomí. Ani bojovníci Průcha s Hanzalem nezklamali.

LEPŠÍ ATMOSFÉRA

Hukot na tribunách jako v Plzni nebo na Kometě to nebyl. Obě utkání měla i hluchá místa. Ale jednou 16, podruhé necelých 13 tisíc fanoušků i tak vytvořilo solidní kulisu. Uměli ocenit povedené akce, občas zafandili, hlavně tedy Bostonu, jemuž včera dorazil na podporu i buben z Liberce. „Atmosféra byla o sto procent lepší než před dvěma lety Divákům patří dík,“ uznal Vrbata.

KRÁSNÉ GÓLY

V zámoří odejdou diváci spokojení i ze zápasu, který skončí upachtěným vítězstvím 2:1. Hlavně, když se to na ledě řeže. To v Česku se chodí hlavně na góly. A těch tentokrát bylo k vidění požehnaně. A jakých! O Vrbatově předvídavosti byla řeč, pak tu byla třeba skvostná sobotní kombinace, která zařídila trefu Belangera. V neděli únik Seguina, zakončený blafákem. Paráda…

BITKY

Nešlo o boxerskou extratřídu. Rození bitkaři svá vrcholná čísla nepředvedli. Stejně ale v sobotu rozproudilo publikum, když se do sebe pustili Fiddler s Campbellem.

Diváky bavil i pěstní souboj mezi Fiddlerem z Phoenixu a Campbellem z Bostonu
Diváky bavil i pěstní souboj mezi Fiddlerem z Phoenixu a Campbellem z Bostonu

Včera se bez rukavic chňapli drtič Jovanovski a drsňák Lucic, schylovalo se k tvrdému bušení. Ale soky po chvíli přetahování oddělili rozhodčí. Ale stejně, tohle v extralize neuvidíte, tam se za show vylučuje do konce…

NOVÁČKŮV START

Tyler Seguin. To jméno si zapamatujte. Dvojka letošního draftu bude jednou patřit k elitě NHL. Jeden den si v Praze odbyla premiéru, druhý i první trefu. „Nikdy by mě nenapadlo, že tu začnu kariéru. Jméno Prahy je napsané na puku, který mám na památku po gólu. Nikdy na to tady nezapomenu,“ neskrýval osmnáctiletý útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud