Květoslav Šimek
27. května 2013 • 08:14

Nejlepší pocit v životě! Frk vyhrál Memorial Cup a je v All Star týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Martin Frk slaví zisk prestižního Memorial Cupu. Devatenáctiletý útočník vyhrál trofej pro nejlepší tým juniorské Canadian Hockey League s Halifaxem Mooseheads. K finálovému vítězství nad Portlandem Winterhawks (6:4) přispěl Frk třemi body (1+2) a byl vybrán do All Star týmu turnaje.



„Jsme mistři, jsme nejlepší tým v juniorském hokeji,“ zářil Frkův spoluhráč z formace Nathan MacKinnon, který se ve finálovém duelu blýsknul pěti body (3+2). Stejný počet nasbíral i Jonathan Drouin (0+5) a Frk přidal další tři (1+2).

Právě tato lajna turnaji dominovala. Hlavně díky ní prohrál Halifax včetně zápasů v Memorial Cupu a play off v QMJHL za celou sezonu pouze 12 zápasů z 89.

VIDEO: Finálová trefa českého útočníka


Martin Frk je devátým českým hráčem v historii, který Memorial Cup získal. Naposledy se z něj před pěti lety radoval útočník Ondřej Roman (Spokane). „Nikdy jsem se v životě necítil lépe,“ napsal Frk na Twitter bezprostředně po triumfu. „Díky všem klukům za ten velký zápas!!“

ČEŠTÍ VÍTĚZOVÉ MEMORIAL CUPU
2013 Martin Frk (Halifax)
2008 Ondřej Roman (Spokane)
2007 Michal Řepík (Vancouver)
2004 Patrik Valčák (Kelowna)
2003 Petr Kanko (Kitchener)
2002 Tomáš Plíhal (Kootenay)
2001 Martin Erat, Ladislav Kouba (Red Deer)
1997 Pavel Rosa (Hull)

Ve čtyřech zápasech na turnaji si Martin Frk připsal 9 bodů (5+4) a skončil čtvrtý v kanadském bodování turnaje. Nejproduktivnější byl jeho sedmnáctiletý spoluhráč MacKinnon (7+6).

Společně se dostali i do All-Star turnaje. Nejlepšími útočníky byli vybráni Nathan MacKinnon, Martin Frk a Ty Rattie (Portland), nejlepšími obránci Derrick Pouliot (Portland) a Konrad Abeltshauser (Halifax) a nejlepší brankář Zachary Fucale (Halifax).

Na letošním turnaji o trofej bojoval i útočník Matěj Stránský z pořádajícího Saskatoonu. Jediní sice dokázali v základní skupině porazit Halifax (5:2) a Stránský dal v tomto zápase dva góly, ale Saskatoon nakonec skončil čtvrtý.

Takhle dokončil Frk hattrick.
Takhle dokončil Frk hattrick.

Vstoupit do diskuse
0