6. května 2009 • 03:00

Skandál: Češi se sprchují s Bělorusy

Autor: zej, mir
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojít z kabiny na led? Něco jako pochodové cvičení. A hotel? No jak to říct slušně... Prostě neodpovídající! Hokejisté se během včerejška přemístili z Klotenu do Bernu, hlavního dějiště šampionátu. Nejsou zvyklí si stěžovat, ale ubytování je nenadchnulo. Po právu!



Postele, v níž se hokejista průměrného vzrůstu nemá absolutně šanci pohodně vyspat. Jsou hrozně krátké. „Je to špatné,“ přiznává i Jaromír Jágr, největší hvězda týmu. On si nepotrpí na komfort, pohodlí nepotřebuje. Ale chce se prostě dobře vyspat, což v tomto zastaralém hotelu nejde.

„Je to skandál,“ říká na rovinu kouč Vladimír Růžička. Další potíž? Celkově jsou pokoje hrozně stísněné.

Vše připraveno.
Vše připraveno.

Čeští hokejisté obydlují tento hotel spolu s Lotyši, kteří už si na mizerné podmínky stěžovali během turnaje. Před Čechy v něm bydleli Francouzi. A proč si nemohli zvolit lepší hotel? Důvod je jediný – na loňském mistrovství světa skončili už ve čtvrtfinále, takže při výběru měli velmi omezené možnosti.

Hokejisté se do hotelu dostali až včera odpoledne po tréninku, který absolvovali v aréně v Bernu. V ní se usídlili v mnohem prostornější kabině, než jakou měli v Klotenu. Je umístěná v prostorech, které normálně slouží jako bunkr!

„Dveře jsou pancéřové a pořádně tlusté,“ říká kustod Petr Bílek. Kabiny jsou totiž umístěné v podzemí. „Leze se do tý kabiny docela zvláštně,“ pousmál se útočník Tomáš Plekanec. „Ovšem je větší a pohodlná. Jinak to neřešíme, jsme tu přece kvůli hokeji,“ dodává.

Což o to, prostoru mají hokejisté dost. Jenže zádrhel číslo jedna: Cesta na led trvá asi minutu a půl! „Nevím, jak to budeme dělat. Než dojdeme po třetině dovnitř, zase se budeme muset vracet zpátky,“ říká Jágr. Ze všech mužstev to mají zrovna Češi nejdál!

Podobnou potíž řešili hráči i ve Vídni v roce 2005. Tentokrát ale přibyl ještě jeden problém: hokejisté mají společnou sprchu a sociální zařízení s Bělorusy!

„No, to je docela divný. Něco takového jsem ještě nezažil,“ připustil útočník Jaroslav Hlinka. „Pokud s Bělorusy nebudeme hrát, nebude to problém. Jinak by to po zápase bylo hodně zajímavé...“ žertoval Jágr.

Asistent Josef Jandač si rovněž všiml, že není příliš dobrý led. „Jo? Ale zrovna jemu to může být jedno, ne?“ vysekl Jágr jeden ze svých vtípků.

Už několikrát předtím říkal, že problémy je třeba řešit smíchem...

S čím se musí hokejisté vypořádat

- neodpovídající hotel s malými pokoji i postelemi

- kabina, z níž je velmi daleko na led (nejdál ze všech týmů)

- společné sprchy i sociální zařízení v kabině (s Bělorusy)

- ne zrovna kvalitní led

 

deník Sport Ve středečním deníku Sport najdete:
» další informace o MS

Co v novinách najdete?
» Rozhovor s Patrikem Eliášem
» Rozbor českých přesilovek
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud